De mai bine de un an de zile, de când a fost declarată oficial pandemie de coronavirus (Covid-19), locuitorii mai multor sate din Argeş trebuie să facă faţă molimei, în condiţiile în care apa e un lux în mai multe aşezări.

E şi cazul satului Valea Brazilor, din comuna Băiculeşti, despre care am mai scris. Caz mai vizibil decât altele, nu mai puţin importante, graţie strădaniilor dnei Simona Niculescu, fondatoarea asociaţiei „Public Attitude”, cea care a obţiut, acum mai bine de doi ani, o sentinţă judecătorească definitivă prin care edilii comunei sunt obligaţi să introducă reţea de apă în sat.

Bineînţeles că n-a introdus nimeni nicio reţea de apă la Valea Brazilor, pentru că trăim în ţara în care deciziile instanţelor judecătoreşti sunt literă de lege doar pentru stolurile de porci care zboară deasupra Primăriei din Băiculeşti.

Bineînţeles că oamenii de acolo – nu toţi, unii, fericiţi, au fântâni în curţi – nu au nici în ziua de azi apă, nici măcar pentru minima igienă.

Şi bineînţeles că autorităţilor judeţene nu le pasă. Nici măcar noului prefect, Emilia Mateescu, de la care am fi avut, totuşi, alte aşteptări decât de la unii predecesori de-ai dumneaei, nu-i pasă prea tare.

Lipsa apei nu e o problemă care să intereseze vreo autoritate locală sau de stat

Senatorul Claudiu Târziu a trimis o interpelare (foto) prim-ministrului Florin Cîţu, despre situaţia disperată de la Valea Brazilor, însă, prins cu alte treburi, mai importante, nici dl Cîţu n-a reacţionat defel.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se pronunţase, încă de anul trecut, că acolo lipsa apei nu reprezintă nicio urgenţă… Cu alte cuvinte, feluritele autorităţi cărora dna Niculescu le-a cerut sprijinul s-au spălat, toate, fără excepţie, pe mâini.

La figurat, desigur, pentru că la propriu, apă la robinet, la oraş curge, de bine, de rău.

„Le urez din suflet să îşi spele copiii cu atâta apă cât am eu pentru a-l spăla pe fiul meu Vladimir”, e mesajul Simonei Niculescu pentru toţi cei enumeraţi mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here