Prefectul Soare şi şeful DSP: „Purtaţi masca în spaţii închise şi păstraţi distanţa; pericolul n-a trecut!”

Date:

Share post:

Prefectul Emanuel Soare și directorul DSP Argeș, Alexandru Guiță, atrag atenția asupra pericolului reprezentat de nerespectarea măsurilor de protecție împotriva noului coronavirus.

Din 10 iunie până în prezent, în Argeș s-au înregistrat peste 200 de cazuri noi de îmbolnăviri. Prefectul le amintește argeșenilor importanța purtării măștii în spațiile închise și păstrarea distanței fizice.

În același timp, prefectul Emanuel Soare spune că a trimis în teren echipe mixte de control care vor verifica respectarea măsurilor de protecție în zonele sensibile: centrele comerciale, mijloacele de transport în comun și operatorii economici.

“Oamenii au avut tendința de a nu mai purta masca de protecție și de a nu mai respecta distanțarea fizică. Au fost probleme la anumite manifestări culturale, care deși au fost făcute în aer liber, se impunea purtarea măștii și păstrarea distanțării fizice.

Am solicitat tuturor instituțiilor abilitate (Poliție, Jandarmerie, ITM, ISU, DSP, DSVSA) să fie prezente în teren. Sunt echipe mixte care vor intensifica controalele în județ.

Scopul nostru este să îi facem pe oameni să conștientizeze pericolul și să poartă mască, să respecte distanțarea fizică. Au fost și vor fi date multe avertismente, nu ne-am propus să dăm neapărat amenzi.

Dar ritmul acestor controale nu va fi slăbit până nu vom inversa trendul cazurilor pozitive. Avem date care ne confirmă faptul că nu se va susține în perioada următoare creșterea de cazuri pozitive de zilele trecute.

Am identificat trei zone importante care pot fi considerate cauze pentru creșterea cazurilor în Argeş. În centrele comerciale am observat o relaxare, atât din partea angajatorilor, cât și din partea clienților.

În mijloacele de transport public, în special în cele de tip maxi-taxi, există o aglomerare nepermisă și nu se poartă mască de protecție. Verificăm modul în care marile companii, fabricile, respectă măsurile de protecție la locul de muncă.

Vom intensifica controalele privind măsurile de prevenire în centrele comerciale, transportul public și la marii angajatori”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

Directorul DSP Argeș: “Au fost informații iresponsabile aruncate în spațiul public”

La rândul său, șeful DSP Argeș, Alexandru Guiță, atrage atenția asupra dezinformărilor apărute în spațiul public, care au dus la nerespectarea măsurilor de protecție.

În plus, directorul DSP Argeș le mulțumește personalului medico-sanitar din spitalele COVID din județ, pentru efortul susținut din ultimele trei luni.

“Astăzi vedem rezultatul, din perioada de relaxare, a tuturor informațiilor din spațiul public, din mediul online și de pe social media, care au pus sub semnul întrebării existența coronavirusului.

După părerea mea, au fost informații iresponsabile. În județul Argeș s-au făcut până azi peste 11.000 de teste, fiind testate aproximativ 7300 de persoane. În ultima perioadă a crescut și numărul testărilor voluntare.

Nu avem focare noi epidemiologice, cazurile noi fiind răspândite în tot județul. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în activitatea anti-COVID de la nivelul județului, factori de decizie, oameni politici.

Aș vrea să mulțumesc personalului medico-saniar, care lucrează în spitalele COVID. Și-au dovedit profesionalismul și au arătat menirea pe care o au. Am fost în Spitalul Mioveni, am văzut în ce condiții lucrează, sunt oameni de toată lauda”, a declarat Alexandru Guiță.

sursa info şi foto: Prefectura Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Crimă şocantă descoperită la Bascov. Bărbat cu probleme psihice care a ucis 5 membri ai familiei

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au...

Video: PERCHEZIȚIE PENTRU IDENTIFICAREA UNEI ARME NELETALE

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase...

Campionat internațional de volei la Mioveni

Sala Sporturilor din Mioveni găzduiește, de miercuri, 10 august,...

Accident între un autoturism şi un autocamion la Morăreşti. Cinci victime transportate la spital

Aseară, în jurul orei 19.27, pompierii argeşeni împreună cu...

Balkanik Festival la Grădina Uranus din Bucureşti

Balkanik - World Music Festival, eveniment recunoscut pentru atmosfera...

Oraşul Mioveni găzduieşte Campionatul Balcanic de volei feminin U19

Începând de mâine, 10 august, oraşul Mioveni, va găzduit...

Presa autohtonă, în epoca geamantanelor cu bani

Ieri, site-ul de presă independentă - mai avem aşa...

Impuls de Argeş: Fiul fostului vice de la Miceşti, cercetat pentru delicte silvice

Timp de mai multe mandate, Nicolae Olteanu a fost...