De multă vreme, în parcarea din afara stadionului „Nicolae Dobrin”, acolo unde se strâng candidaţii pentru obţinerea unui permis de conducere auto, balamucul este la el acasă.

Nici vorbă de cele mai elementare condiţii: nu sunt toalete publice, distanţarea între persoane nu e respectată (nici nu sunt condiţii pentru aşa ceva), spaţii adecvate de aşteptare nu există etc.

Aşa că prefectul Emanuel Soare pare decis să ia măsuri.

„Prefectul… a fost astăzi în mijlocul instructorilor, candidaților și examinatorilor, la locul de întâlnire din Pitești pentru susținerea probei practice pentru obținerea permisului de conducere.

Nu este pentru prima dată, prefectul propunându-și să eficientizeze activitatea de examinare. La cererea sa, mai multe echipaje ale Poliției Naționale și ale Poliției Locale au fost prezente la locul de întâlnire, în parcarea de la stadionul Nicolae Dobrin.

Polițiștii vor veni în fiecare zi în care sunt programate examinări, pentru a asigura ordinea publică, pentru impunerea regulilor de distanțare fizică și pentru fluidizarea circulației în zonă”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii.

„Așa cum a promis încă de la reluarea examinărilor, pe 2 iunie, prefectul Emanuel Soare urmărește îndeaproape activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor Argeș.

Interesat de creșterea gradului de profesionalism al examinărilor, prefectul județului Argeș a fost într-un dialog permanent cu cei implicați. Astăzi, prefectul Emanuel Soare a stat de vorbă, la fața locului, cu reprezentanții școlilor de șoferi, fiind interesat de găsirea de soluții pentru creșterea gradului de promovabilitate la susținerea probei practice pentru obținerea permisului de conducere.

Până în prezent, de la reluarea examinărilor, procentul de promovabilitate este de doar 36%.

Prefectul județului Argeș a obținut de la primarul Piteștiului, Cornel Ionică, promisiunea instalării unor toalete ecologice în zona parcării de la stadion.

Acestea sunt foarte necesare și cerute insistent de candidați și instructori, urmând să fie instalate săptămâna aceasta. În plus, se caută în continuare soluții pentru îmbunătățirea condițiilor din zona de așteptare.

Începând cu data de 29 iunie vor fi reluate și examinările la proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere. Desfășurarea fără sincope a examinărilor este esențială, după trei luni în care acestea au fost sistate.

Amintim că, la locul de întâlnire comunicat candidaților pentru susținerea probei practice, se respectă reguli stricte în această perioadă.

Astfel, la locul de întâlnire au acces doar candidatul și instructorul auto (fără însoțitori: rude, prieteni, etc). Trebuie respectate regulile de distanțare fizică, iar examinatorul, candidatul și martorul trebuie să poarte echipamente de protecție (masă de protecție), în caz contrar putând fi refuzată susținerea probei.

În mașină sunt prezente maxim trei persoane în același timp. Școlile de conducători auto sunt obligate să asigure igienizarea mașinilor cu care se susține proba practică, iar pentru ocupanții vehiculelor trebuie pus la dispoziție un flacon cu substanță dezinfectantă.

De asemenea, reprezentanții școlilor s-au dotat cu termometre electronice, putând fi refuzată examinarea candidatului cu o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius”, a mai informat Prefectura.

Primăria ce face?

Apreciem eforturile şi preocuparea prefectului Emanuel Soare, de a crea condiţii cât de cât civilizate la stadion.

Însă, asta nu ar trebui să fie treaba Prefecturii judeţului, ci a municipalităţii. Pe primarul Cornel Ionică ar trebui să-l vedem din două în două zile în parcarea stadionului, nu pe prefect.

Or, cum toată lumea ştie deja, n-are niciun sens să aşteptăm ca primarul să facă, măcar acum, la final de mandat, ceva pentru a asigura condiţii omeneşti celor ce susţin proba practică pentru permis, instructorilor, poliţiştilor examinatori etc.

Ce se întâmplă la stadion e o ruşine pentru Piteşti şi, mai ales, pentru administraţia oraşului.

sursa foto: Prefectura Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here