Prefectul Soare: „Daţi prioritate la vaccinare vârstnicilor!” Cinci centre de vaccinare noi, în Argeş

Date:

Share post:

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, face un apel către argeșeni să dea prioritate la programarea pentru vaccinare persoanelor vârstnice.

Deși în etapa a II-a sunt cuprinși și angajații din domeniile esențiale, din cauza numărului limitat de doze de vaccin disponibile, vârstnicii de peste 65 de ani și bolnavii cronici sunt cei mai vulnerabili și ar trebui imunizați cât mai repede.

În Argeș nu se mai pot face progamări, dar acestea vor fi reluate din 8 februarie, dată de la care vor funcționa și mai multe centre de vaccinare.

Astfel, vor fi amenajate cinci centre noi de vaccinare: două în Pitești (la Muntenia Hospital, dedicate exclusiv cadrelor didactice), unul la Izvoru, unul la Ștefănești și unul la Mărăcineni.

În prezent, în județ funcționează opt centre de vaccinare: Pitesti (cu 3 fluxuri, la hotelul Primăriei) şi câte unul la Mioveni (Casa de Cultură Racovița), 1 la Topoloveni (Policlinică), Câmpulung (ambulatoriul Spitalului Municipal), Costești (Spitalul Orășenesc) şi Curtea de Argeş (centru de recreere persoane vârstnice).

“În acest moment, programările pentru vaccinare în Argeș sunt blocate. Având în vedere numărul limitat de doze, rugămintea mea e să dăm prioritate vârstnicilor și bolnavilor cronici.

Să ne programăm întâi seniorii și apoi să ne programăm și noi, chiar dacă suntem eligibili pentru etapa a II-a a vaccinării. Moral, pentru mine și angajații din Instituția Prefectului, a fost să nu ne programăm acum, în condițiile în care dozele nu sunt suficiente.

Trebuie să avem grijă de seniori, mă bazez pe faptul că argeșenii vor înțelege acest lucru. Mai devreme sau mai târziu ne va veni tuturor rândul să ne vaccinăm”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

sursa info şi foto: Prefectura Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Laptele: prieten sau dușman? De ce să nu excluzi lactatele din alimentația ta

Laptele și produsele lactate fac parte din alimentația multor...

Gheorghe Zamfir, în concert vineri seară, în Piața Primăriei din Pitești

Maestrul naiului Gheorghe Zamfir va concerta vineri seară, de...

Ion Mînzînă: Dezvoltăm infrastructura rutieră din Mioveni (galerie foto)

Pentru Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean Argeș și...

Accident rutier grav la Mozăceni, în sudul județului Argeș

Un accident rutier grav a avut loc în această...

Cod galben de ploi și descărcări electrice în jumătatea vestică a țării. Vizat e și județul Argeș

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis azi o...