Prefectul de Argeş s-a jucat azi de-a Cuza Vodă la Spitalul de Pediatrie din Piteşti

Date:

Share post:

Prefectul de Argeş, Emanuel Soare, a informat azi jurnaliştii că a făcut o vizită inopinată la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, unitate destinată să primească pacienţii minori infectaţi cu coronavirus.

În stilul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, care-i vâna pe neguţătorii obişnuiţi să măsluiască ocalele.

Dacă e să îl credem pe dl Soare, la Pediatria din Piteşti, toate-s bune şi frumoase.

„Astăzi am fost la Spitalul de Pediatrie pentru a vedea, la fața locului, situația pregătirii pentru lupta împotriva covid 19. Fără camere de filmat, fără poze, fără să anunț vizita.

Prefectul Emanuel Soare, mulţumit de ce-a găsit la Spitalul de Pediatrie din Piteşti

Împreună cu directorul DSP am intrat în incintă unde am găsit personalul de la Urgențe echipat corespunzător situației actuale. Nu erau persoane care să aștepte în sala de urgenţe și nici nu au venit altele pe durata vizitei. Am stat de vorbă cu managerul spitalului, cu directorul medical, cu personalul medical.

Mi-au fost prezentate circuitele și fluxurile pe care le vor parcurge pacienții suspecți sau pozitivi, pas cu pas. Am discutat despre materialele de protecție și echipamentele pe care le au, necesarul, posibilitățile de procurare pentru perioada următoare.

Am avut surpriza plăcută să constat că personalul medical ştia ce are de făcut, stăpâneşte procedurile, este conştient de importanţa respectării regulilor și este pregătit pentru ceea ce poate urma, în contextul acestei epidemii.

Sunt pregătiţi (medicii, asistentele şi infirmierele – n.r.), au echipamente și materiale pentru primul val de pacienți. Sunt determinați (adică decişi, hotărâţi, în traducere din romgleză – n.r.) să facă tot ceea ce este necesar pentru asigurarea serviciilor medicale necesare copiilor și aparținătorilor acestora, dacă va fi cazul.

I-am asigurat că le sunt aproape și voi face tot posibilul, personal și instituţional, pentru a-i ajuta să găsească soluțiile pentru eventualele probleme care vor putea apărea”, a informat prefectul Emanuel Soare.

Evident, ne dorim şi noi, ca orice alt cetăţean de bună credinţă, ca dl Soare să aibă dreptate. Deşi dubii sunt destule, privind dotarea cu echipamente medicale necesare.

În ce priveşte personalul, trebuie spus că de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti n-a dat nimeni bir cu fugiţii, spre deosebire de Spitalul din Mioveni, după cum declara zilele trecute dr. Adina Enescu, director medical al spitalului.

Şi nici nu s-a văitat de lipsuri materiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Laptele: prieten sau dușman? De ce să nu excluzi lactatele din alimentația ta

Laptele și produsele lactate fac parte din alimentația multor...

Gheorghe Zamfir, în concert vineri seară, în Piața Primăriei din Pitești

Maestrul naiului Gheorghe Zamfir va concerta vineri seară, de...

Ion Mînzînă: Dezvoltăm infrastructura rutieră din Mioveni (galerie foto)

Pentru Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean Argeș și...

Accident rutier grav la Mozăceni, în sudul județului Argeș

Un accident rutier grav a avut loc în această...

Cod galben de ploi și descărcări electrice în jumătatea vestică a țării. Vizat e și județul Argeș

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis azi o...