În urmă cu trei zile am informat despre faptul că pe platforma Dacia de la Mioveni există mai multe cazuri de infectare cu coronavirus (Covid-19).

Potrivit informaţiilor noastre, pe care le-am verificat cât de riguros am putut, în absenţa unor date oficiale, ar fi vorba de cel puţin 50-60 de astfel de cazuri.

Informaţii confirmate, de altfel, parţial, de Grupul Renault România, care a admis că există cazuri de infectare cu Covid la Dacia, fără a preciza însă şi câte astfel de cazuri există sau măcar dacă sunt mai multe sau mai puţine decât cunoaştem noi.

Ieri seară, Prefectura Argeş a transmis o informare de presă pe acest subiect, survenită ca urmare a unei vizite făcute de prefectul Emanuel Soare la Mioveni.

Pe scurt, în acest comunicat se confirmă faptul că există cazuri de infectare acolo, dar că „nu există focare foarte importante (doar focare mai puţin importante, nu? – n.r.) în cadrul uzinei”, iar numărul de cazuri de infectare „nu este îngrijorător”, fiind mai mic decât cifrele vehiculate în presă.

Cât de mic, sau cât de mare, nu zice Prefectura.

Redăm mai jos integral comunicatul Prefecturii, cu menţiunea că sublinierile ne aparţin.

„Am constatat profesionalismul cu care conducerea uzinei Dacia tratează problema punerii în practică și a verificării permanente a măsurilor de prevenire a răspândirii acestui virus.

Uzina Dacia este un exemplu de bune practici în domeniul identificării de măsuri eficiente de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 și poate fi un model de urmat pentru alți agenți economici și instituții din țară.

Măsurile de prevenire sunt impecabile, se verifică permanent respectarea lor, se analizează situațiile apărute și sunt căutate permanent soluții noi.

Nu există focare importante în cadrul uzinei, majoritatea cazurilor neavând legătură între ele, putând fi puse, cel mai probabil, pe seama răspândirii comunitare a virusului.

Numărul cazurilor pozitive nu este îngrijorător și nu se situează la nivelul celor vehiculate în mass-media locale. Au fost discutate modalități de eficientizare a măsurilor de prevenire care trebuie avute în vedere, atât în interiorul fabricilor, cât și în exteriorul acestora, în spațiile în care se organizează transportul lucrătorilor, pentru evitarea aglomerărilor, păstrarea distanței fizice.

Direcția de Sănătate Publică este în contact permanent cu conducerea și medicii uzinei Dacia, situația fiind monitorizată constant.

Am reiterat importanța intensificării campaniilor de conștientizare a tuturor lucrătorilor cu privire la respectarea, cu strictețe, a tuturor măsurilor de prevenire, atât în timpul programului de lucru, cât și în timpul liber, evitându-se, cu orice preț, expunerea inutilă la riscuri suplimentare de infecție cu virusul SARS-CoV-2”, a declarat prefectul Emanuel Soare după întâlnire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here