La începutul lunii în curs, am semnalat, în două articole, faptul că numărul donatorilor de sânge este într-o continuă scădere la nivelul întregului judeţ Argeş. Din acută, cum e acum, problema tinde să se cronicizeze, cu toate consecinţele ce pot decurge de aici pentru bolnavii care au nevoie de sânge sau produse preparate din acesta.

Prefectura judeţului Argeş a arătat, azi, că e la curent cu situaţia, lansând un apel public pentru ca oamenii să vină să doneze sânge şi să ajute, astfel, la salvarea de vieţi.

„Necesitatea mobilizării cetățenilor în ceea ce privește donarea de sânge vine pe fondul situației delicate a persoanelor care depind de stocurile de sânge. În acest sens, prefectul județului Argeș (dna Emilia Mateescu – n.r.) susține campania de informare “Gesturile mici ne fac eroi” ce are ca scop încurajarea donării de sânge.

Emilia Mateescu, prefectul judeţului Argeş

De asemenea, prefectul județului Argeș reamintește că această campanie se desfășoară în paralel cu campania de vaccinare, iar persoanele care s-au imunizat împotriva COVID – 19 pot fi donatori de sânge în următoarele condiţii:

• Persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID – 19 cu vaccinul Pfizer sau Moderna pot dona sânge dacă au trecut cel puțin 7 zile de la administrare vaccinului și nu am prezentat simptome, sau au trecut cel puțin 7 zile de la remiterea oricărui simptom.
• Persoanele care s-au vaccinarea împotriva COVID – 19 cu vaccinul AstraZeneca sau Johnson pot dona sânge dacă au trecut cel puțin 4 săptămâni de la administrare vaccinului și nu au prezentat simptome, sau au trecut cel puțin 4 săptămâni de la remiterea oricărui simptom.

Persoanele care doresc să doneze sânge sunt așteptate la Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești- Argeș, str. Negru Vodă nr. 43, de luni până vineri între orele 8 și 13″, se menţionează într–un comunicat de presă al Prefecturii Argeş.

sursa foto: Prefectura Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here