În această seară, în mediile politice din judeţ a început să circule vestea conform căreia premierul Ludovic Orban l-ar fi demis pe prefectul de Argeş, Emanuel Soare, la fel ca şi pe subprefectul Adrian Bughiu.

Cele două demiteri au, în mod normal, strânsă legătură cu faptul că, de săptămâni bune, judeţul Argeş e în top 3 la nivel naţional în ceea ce priveşte cazurile de infectare cu coronavirus.

Dacă subprefectul Bughiu (membru al partidului ALDE; chiar, ALDE e la guvernare încă şi noi nu ştim?) a confirmat repede faptul că a fost demis, prefectul Soare a tărăgănat să se pronunţe asupra subiectului, scoţându-l la „înaintare” pe şeful său de cabinet, Lucian Ionescu.

„Veţi primi un mesaj în această seară”, a transmis acesta din urmă, azi în jurul orei 21.

După logica dlui Ionescu, ar fi trebuit să stăm treji până spre miezul nopţii, ca să aflăm dacă prefectul Soare a fost sau nu demis. Ceea ce, evident, n-o să facem.

Mai ales că hotărârea de Guvern, privind încetarea mandatelor dlor Soare şi Bughiu a fost deja publicată pe site-ul Guvernlului României.

Emanuel Soare poate fi considerat, din acestă seară, fost prefect de Argeş. Dumnealui trebuia, oricum, să facă pasul în spate, din moment ce a fost anunţată candidatura sa la preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş, din partea PNL.

Dl Soare, fost cadru didactic universitar, doctor în Ştiinţele Educaţiei şi prorector al Universităţii de stat din Piteşti, a fost numit în funcţia de prefect al judeţului Argeş la începutul lunii februarie anul acesta.

A intrat în PNL în vara lui 2019. Anterior, nu mai făcuse politică, n-a fost membru al niciunui alt partid.

Deocamdată, până azi, vineri, la ora 22, nu a fost anunţat încă numele următorului prefect de Argeş.

Temporar, atribuţiunile de prefect vor fi preluate, conform Hotărârii de Guvern de azi, de noul subprefect Corneliu Cîrstea.

Corneliu Cîrstea a fost subprefect al Capitalei şi a lucrat la uzina ARO Câmpulung, între 1983 şi 1995, ca şef de birou la Importuri. E absolvent al ASE Bucureşti şi doctor în Economie, tot la ASE Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here