Prefectul de Argeş, către medicii şi asistentele din Mioveni: „Veţi avea tot ce vă trebuie!”

Date:

Share post:

Veştile despre protestele vehemente ale medicilor şi asistentelor de la Spitalul din Mioveni, care consideră – la fel ca şi managerul spitalului, dr. Horia Trăilă – că unitatea nu poate trata bolnavi de coronavirus, aşa cum decisese Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, nu l-a putut lăsa indiferent pe prefectul de Argeş, Emanuel Soare.

Prefectul a avut o luare de poziţie fermă, dând asigurări cadrelor medicale de la Mioveni că, atunci când vor avea de tratat bolnavi de coronaviurs (Covid 19), vor avea la dispoziţie toate materialele necesare.

„Vineri (ieri – n.r.) am fost în a doua zi consecutiv în care nu am avut niciun nou suspect de coronavirus în județul Argeș. În această perioadă, atenția noastră se îndreaptă asupra spitalelor, care se vor confrunta cu un posibil val de creștere a numărului de cazuri.

Rugămintea noastră este către autoritățile publice locale și județene, care gestionează aceste unități spitalicești, să-și dea tot concursul pentru a face față perioadei următoare.

Avem un mesaj care se adresează cadrelor medicale din tot judeţul:

Există informații în spațiul public că anumite cadre medicale ar putea să-și dea demisia, auzind că ar putea fi implicate în lupta împotriva virusului COVID-19.

Înțelegem, din punct de vedere uman, o anumită teamă, pe care toți o putem avea la un moment dat pentru interacţiunea cu pacienţi COVID, dar speranţa noastră și încrederea noastră este maximă în personalul medical profesionist, responsabil şi sper că nu va apela la astfel de gesturi.

Pentru aceste momente dificile avem nevoie de implicarea tuturor. Dacă există demisii, acestea sunt izolate și nu reprezintă nicidecum un fenomen.
Sunt profesioniști şi ei înţeleg cel mai bine importanța spitalelor care vor trata pacienții COVID.

Am comunicat inclusiv prin discuţii directe cu personalul medical și am transmis mesajul de asigurare că niciodată nu-i vom pune în situația de a lucra cu pacienți suspecţi sau pozitivi de COVID fără să le asigurăm toate condițiile, toate materialele și echipamentele de protecţie necesare.

Aceasta este strădania noastră. Există ideea în spațiul public că spitalele nu au materialele și echipamentele necesare.

Acestea s-au dus însă către spitalele din prima linie, implicate în lupta cu COVID. Dar în ultima perioadă s-au primit echipamente și suntem pregătiți să primim pacienți COVID”, a ţinut să precizeze prefectul Emanuel Soare.

„Cine nu vrea să lupte cu coronavirusul, să plece acasă!”

Referitor la ameninţările cu demisia ale mai multor cadre medicale de la Spitalul din Mioveni, prefectul Soare pare decis să nu le ia în seamă.

„Sper că toată lumea înţelege urgenţa și gravitatea perioadei pe care o traversăm. Cine nu doreşte să se implice în lupta împotriva stârpirii acestui virus, să plece acasă!

Nu e nici timp și nici loc pentru teamă, lașitate, renunțare, orgolii, lupte politice sau de altă natură. Avem nevoie de lideri puternici, care să își asume, personal și instituţional, cu maturitate și responsabilitate, deciziile şi acţiunile necesare”, a afirmat prefectul, azi la prânz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Crimă şocantă descoperită la Bascov. Bărbat cu probleme psihice care a ucis 5 membri ai familiei

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au...

Video: PERCHEZIȚIE PENTRU IDENTIFICAREA UNEI ARME NELETALE

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase...

Campionat internațional de volei la Mioveni

Sala Sporturilor din Mioveni găzduiește, de miercuri, 10 august,...

Accident între un autoturism şi un autocamion la Morăreşti. Cinci victime transportate la spital

Aseară, în jurul orei 19.27, pompierii argeşeni împreună cu...

Balkanik Festival la Grădina Uranus din Bucureşti

Balkanik - World Music Festival, eveniment recunoscut pentru atmosfera...

Oraşul Mioveni găzduieşte Campionatul Balcanic de volei feminin U19

Începând de mâine, 10 august, oraşul Mioveni, va găzduit...

Presa autohtonă, în epoca geamantanelor cu bani

Ieri, site-ul de presă independentă - mai avem aşa...

Impuls de Argeş: Fiul fostului vice de la Miceşti, cercetat pentru delicte silvice

Timp de mai multe mandate, Nicolae Olteanu a fost...