Prea cinstitul vistiernic al PSD, Mircea Drăghici, 5 ani de închisoare pentru delapidare. Vilă şi Mercedes din banul public

Date:

Share post:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, azi, pe deputatul PSD de Argeş Mircea Drăghici, fost trezorier al partidului, la cinci ani de închisoare cu executare, pentru comiterea mai multor infracţiuni de delapidare.

De asemenea, instanţa supremă a dispus confiscarea sumei de 19.000 de euro de la parlamentarul argeşean.

Instanţa a reţinut că Mircea Drăghici ar fi utilizat suma de 380.000 euro, din banul public, sumă provenită din subvenţia acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a-şi cumpăra o vilă în cartierul Pipera din oraşul Voluntari, o zonă selectă aflată la marginea Capitalei.

Plata din subvenţii a sumei respective ar fi fost disimulată, au conchis magistraţii, prin încheierea unui contract fictiv de închiriere, din care reieşea că banii respectivi ar fi plătiţi de PSD drept chirie.

Judecătorii au mai reţinut că, „în exercitarea funcţiei de trezorier, inculpatul, împreună cu o persoană din familie, a negociat şi a convenit să achiziţioneze, de la un vânzător, un imobil cu valoare de circulaţie de peste 500.000 euro, pe care să-l achite, în parte, cu sume de bani pe care le gestiona în calitate de trezorier, şi în parte, cu fonduri proprii.

În ziua de 15.02.2018, au fost încheiate două contracte: o promisiune de vânzare cumpărare între vânzătorul imobilului şi persoana din familia inculpatului pentru suma de 180.000 euro (plătită din fonduri proprii), dar şi un contract de închiriere între acelaşi vânzător şi formaţiunea politică (care practic îi asigura vânzătorului imobilului că va încasa diferenţa până la valoarea reală de peste 500.000 euro, din subvenţiile primite de partid)”.

„După declanşarea controlului de către Autoritatea Electorală Permanentă cu privire la utilizarea subvenţiilor de formaţiunea politică în cadrul căreia inculpatul îndeplinea funcţia de trezorier, a fost reziliat contractul de închiriere, precum şi promisiunea de vânzare-cumpărare şi au fost restituite sumele de bani încasate cu titlu de chirie şi pentru achiziţionarea imobilului”, au conchis procurorii DNA care l-au trimis în judecată pe dl Drăghici.

Lângă vila din Pipera, şi un Mercedes de lux

„Într-un alt context, în aceeaşi calitate de trezorier al unui partid, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti, inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe ar fi dispus scoaterea, din patrimoniul partidului, a unui autoturism de lux (marca Mercedes Benz model GLE 350 Coupé) cu o valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării.

Concret, la data de 10.07.2017, formaţiunea politică, prin trezorier, a cumpărat autoturismul anterior menţionat, iar după numai câteva zile, autoturismul ar fi fost vândut unei persoane din familia trezorierului, însă contravaloarea acestuia nu a fost încasată de partid la data înstrăinării bunului.

Banii pentru autoturism au fost plătiţi abia la data de 23.08.2018″, se mai arată în documentul de trimitere în judecată.

Mircea Drăghici fusese trimis în judecată la finele lunii iulie anul trecut, de către procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Decizia de azi a instanţei supreme nu este definitivă. Dl Drăghici mai are o cale de atac. Până atunci, e vistiernic cinstit, beneficiind de prezumţia de nevinovăţie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular