Scriam, cu trei zile în urmă, despre tânărul Robert Stan, un tânăr care a fost abandonat de părinţi încă de la naştere şi care tocmai a fost admis la Academia de Poliţie din Bucureşti, acolo unde se pregăteşte pentru ca, peste trei ani, să devină ofiţer de Jandarmi.

Povestea lui Robert e, însă, şi mai complicată, şi mai emoţionantă decât ne-a transmis-o, concis, biroul de presă al Jandarmeriei Argeş.

Primul hop major al vieţii tânărului a fost faptul că a fost abandonat în spital, îndată după naştere. Apoi şansa i-a surâs, pentru că, după doi de viaţă petrecuţi într-o „casă de copii” (într-un centru maternal, ca să folosim terminologia contemporană), o familie de musceleni l-a adoptat.

Sonia şi Constantin Maican, o familie de musceleni cu suflete mari

Soţii Sonia şi Constantin Maican, din Câmpulung, o familie de oameni simpli şi muncitori, cu frică de Dumnezeu, mai aveau doi copii, dar au ales să-i ofere căldura unui cămin şi micului Robert. Acesta a dovedit de mic că-i place învăţătura şi a absolvit Seminarul Teologic, pregătindu-se să devină slujitor al Celui de Sus.

Ajuns la vârstă adultă, a ales, însă, să devină slujitor al legii, susţinând examenul de admitere la Academia de Poliţie din Bucureşti, unde a fost admis la Jandarmerie. Aşa că, peste trei, Robert Stan va deveni ofiţer de Jandarmi. De „vină” a fost „admirația pentru uniforma, epoleții și insignele fratelui mai mare, care este tot jandarm”, după cum spune Jandarmeria Română, într-un text dedicat lui Robert.

„Am avut tot timpul susținerea părinților. Mama și tata sunt cei care mi-au oferit tot sprijinul de care am avut nevoie”, a spus tânărul, citat de viitorii săi colegi de armă.

În imaginea de sus, viitorul jandarm alături de cei ce l-au ajutat să răzbească în viaţă, după ce l-au adoptat şi l-au crescut ca pe propriii lor copii.

sursa foto: Facebook, Jandarmeria Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here