În urmă cu puţin timp, 60 de persoane care erau campate în apropiere de localitatea musceleană Lereşti, cu corturi şi cu rulote, au fost evacuate din zonele unde a ajuns viitura şi au fost cazate la cabana Admnistraţiei Apelor din apropiere, dar şi la un spaţiu destinat cazării peste noapte în Târgul Săptămânal din Lereşti.

În sprijinul acestei operaţiuni, au fost angrenate și două echipaje ale Jandarmeriei Argeș.

Turiştii campaţi cu corturile şi cu rulotele au fost evacuaţi

„Măsura evacuării acestora s-a luat în urma unei hotărâri a Consiliului Local, care nu doreşte ca pe timpul noptii să fie expuşi cetăţenii la posibile situaţii de urgenţă… doar o parte din cei 60 cetăţeni au ales să rămână peste noapte la locurile de cazare puse la dispoziţie de către Consiliul Local”, ne-a transmis ISU Argeş.

Viiturile survenite după ploile abundente din ultimele 24 de ore au afectat grav drumul de la Lereşti la cabana Voina, dar şi drumul de acces de la Voina la cabanele Cuca şi Bătrâna.

Ploile au provovat pagube şi în alte sate muscelene, din nordul judeţului Argeş. Pentru evacuarea apelor din curţi şi a animalelor din gospodării, pompierii locali au fost ajutaţi de colegi de-ai lor de la subunităţile ISU din Mioveni, Bradu, Costeşti şi Piteşti, precum şi de formaţiunile locale voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Şi în judeţul vecin, Dâmboviţa, un camping dedicat turiştilor care se cazează în rulote a trebuit să fie evacuat din cauza inundaţiilor. Alţi circa 60 de turişti aflaţi în campingul din apropierea cabanei Zănoaga a trebuit să-şi lase rulotele şi corturile, pentru a-i urma pe pompieri la loc sigur.

sursa foto: ISU Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here