Pompierii de la detaşamentul din Câmpulung al ISU Argeş au fost sesizaţi, în această seară, despre faptul că la o fermă de vaci din satul Bughea de Jos, de lângă Câmpulung Muscel, a izbucnit un incendiu.

Ajunse la faţa locului, primele echipaje de salvatori au constatat că focul este unul deosebit de violent, aşa că, pe lângă cele două maşini de pompieri sosite iniţial, au mai fost deplasate alte trei autospeciale de stingere a incendiilor.

Incendiul s-a manifestat cu o violenţă extremă

La ora redactării acestor rânduri, intervenţia pompierilor este în plină desfăşurare.

Sunt afectate de foc mai bine de 500 de metri pătraţi de grajduri. Ard inclusiv depozitele de furaje (fân, în principal), hrana animalelor pentru iarna ce vine.

Unele dintre animale au fost evacuate de proprietarul fermei, ajutat de câţiva vecini curajoşi. Încă nu se ştie dacă au putut fi evacuate toate.

Ştire în curs de actualizare.

Actualizare, ora 18,30 – Incendiul a fost izolat şi este în curs de lichidare. Vacile din fermă au fost evacuate şi au supravieţuit toate.

Din păcate, însă, 25 de porci şi 10 iepuri, crescuţi de proprietarul fermei laolaltă cu bovinele, nu au supravieţuit. Unele animale au murit arse, altele, din cauza intoxicaţiei cu fum şi dioxid de carbon.

Cauza producerii nenorocirii este încă investigată de pompierii de la ISU Argeş şi încă nu a fost dată publicităţii.

De menţionat că la intervenţie au ajutat inclusiv doi subofiţeri de pompieri cu domiciliul în zonă, care se aflau în timpul lor liber, în afara orelor de program.

sursa foto: ISU Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here