După cum am anunţat în această dimineaţă, o cisternă încărcată cu benzină s-a răsturnat pe marginea drumului, la ieşirea de pe autostrada A1, în apropiere de localitatea Bascov, la marginea Piteştiului.

Pompierii de la ISU Argeş au intervenit prompt şi au asigurat zona, astfel că pericolul de explozie a fost înlăturat rapid.

La această oră (10,30) pompierii şi personal al unei firme de specialitate lucrează la repunerea pe roţi a ansamblului semiremorcă-cisternă şi cap tractor.

Estimarea este că până la prânz cel târziu cisterna va fi repusă pe roţi, iar traficul rutier va putea fi reluat în condiţii normale.

Actualizare, ora 10,45 – Cisterna a fost deja repusă pe roţi, cu ajutorul unor perne pneumatice şi a unor chingi speciale, de mare rezistenţă. Traficul rutier va fi redeschis în interval de câteva minute.

Vestea bună, potrivit slt. Ionuţ Tunaru, de la ISU Argeş, este că cisterna n-a fost fisurată. Benzina care s-a scurs a ieşit prin capacele de umplere.

Actualizare, ora 13 – Deşi redeschiderea traficului rutier, pe ambele sensuri de mers, a durat un pic mai mult decât se estimase iniţial, Poliţia Argeş a confirmat, acum câteva miute, că acesta a fost reluat în condiţii normale.

sursa foto: ISU Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here