Pompierii de la ISU Argeş vor avea „casă” nouă

Date:

Share post:

Actualul sediu al ISU Argeş va fi demolat şi reconstruit cu bani de la Banca Mondială şi Guvernul României. Pompierii aşteaptă de la populaţie eventuale sugestii, propuneri etc şi vor organiza inclusiv o dezbatere publică.

Pompierii meritau de multă vreme un sediu adecvat (foto sus, macheta noului sediu) unde să îşi poată desfăşura activităţile. Imobilele folosite azi de ISU Argeş nu mai ţin pasul cu cerinţele.

„În perioada 2019-2024 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență derulează proiectul ”Îmbunătățirea Managementului Riscului la Dezastre” în cadrul căruia, printre alte clădiri incluse în proiect, va fi demolat și reconstruit sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Căpitan Puică Nicolae” al județului Argeș, situat în municipiul Pitești, strada Traian nr. 26”, a anunţat azi ISU Argeş, printr-un comunicat de presă.

„Proiectul derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență este finanțat de Banca Mondială și Guvernul României și are drept scop creșterea rezilienței infrastructurii critice de răspuns la dezastre și situații de urgență. 

Sediul actual al ISU Argeş nu mai face faţă cerinţelor contemporane

În etapa preliminară demarării fiecărui subproiect, se realizează o analiză a riscurilor de mediu și a riscurilor sociale asociate cu activitățile ce urmează a fi implementate.

     În conformitate cu standardele și politicile Băncii Mondiale dorim să ne asigurăm că impactul acestei investiții asupra comunității și a mediului este unul pozitiv iar eventualele inconveniente provocate ca urmare a desfășurării lucrărilor vor fi gestionate astfel încât efectele acestora să fie minime.

Pentru aceasta a fost elaborat un Plan de Management de Mediu și Social – PMMS, care a fost publicat și poate fi consultat pe paginile de internet ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Căpitan Puică Nicolae” al județului Argeș,  dar și în format tipărit la sediul unității.

Pentru că dorim să ne asigurăm că sunt luate în considerare toate aspectele care ar putea apărea și că am găsit cele mai bune metode pentru a le gestiona, vă rugăm ca, în măsura în care considerați că activitățile desfășurate ar putea să vă afecteze sau dacă pur și simplu aveți informații sau idei care ne-ar putea ajuta, să consultați documentele atașate, accesând linkul: https://www.isuarges.ro/PROIECT/ și să ne împărtășiți opiniile, sugestiile sau recomandările dumneavoastră.

Pentru aceasta aveți la dispoziție următoarele posibilități:

– să completați formularul atașat și să ni-l transmiteți prin poștă sau direct la sediul IGSU din București Bd. Dimitrie Pompeiu nr 10A – în atenția Unității de Implementare a Proiectului „Îmbunătățirea Managementului Riscului la Dezastre” sau al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Căpitan Puică Nicolae” al judeţului Argeş din municipiul Pitești, strada Traian, nr. 26.

– să ne contactați la nr. de telefon 021 2086150, int. 27330 (între orele 08.00-16.00);

– să ne scrieți pe email la adresa petitii.uip@igsu.ro;

– să participați la dezbaterea publică organizată în data de 20 octombrie 2023, ora 11:00.

Întâlnirea de dezbatere publică este organizată astfel încât veți putea opta să participați fie online (solicitând linkul de acces la adresa de email petitii.uip@igsu.ro), fie cu prezență fizică la sediul II al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Căpitan Puică Nicolae” al județului Argeș, din municipiul Pitești, strada Mărășești nr. 1″, au mai transmis cei de la ISU Argeş.

sursa foto: ISU Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Anchetă de corupţie la vârful Consiliului Judeţean Argeş; vicele Marius Nicolaescu, urmărit penal pentru trucarea unei licitaţii

Marius Nicolaescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, este urmărit...

Încă o victorie pentru handbaliste la Campionatul Mondial de handbal feminin

România a reușit o victorie importantă în fața naționalei...

FC Argeș Basketball – CSM Focșani la Pitești Arena

Azi de la ora 18:00, în Sala Polivalenta Pitești...

Victorie clară la debut în Campionatul Mondial de Handbal feminin

România a debutat cu dreptul în primul meci din...

Dacian Cioloș, apel la unitatea dreptei și susținerea unui proiect prezidențial comun

„Să fim, în ultimul ceas, o generație de oameni...