Zilele acestea, pompierii de la ISU Argeş sunt suprasolicitaţi de o sumedenie de incendii de vegetaţie. Incendii care au, mai toate, acelaşi numitor comun: inconştienţa, corelată cu lenea şi cu lipsa de responsabilitate.

Chiar în această după-amiază, un astfel de incendiu afectează serios zona Zahana din cartierul Tudor Vladimirescu din Piteşti (foto).

În aceste condiţii, cei de la ISU Argeş fac apel către populaţie să renunţe la a mai curăţa de vegetaţie terenurile folosind focul deschis.

„Zi și noapte intervenim în urma celor care din neatenție, neglijență ori voit generează incendii de vegetație!

În ultimele 12 ore ISU Argeș a înregistrat 14 intervenții la incendii de vegetație uscată și mărăciniș pe teritoriul județului nostru.
Aceste incendii au un număr constant pe zi în ultima perioadă.
Cu 4 dintre acestea, chiar în aceste momente, pompierii luptă pentru stingerea lor.

Vă amintim că în decursul zilei de ieri, un bărbat în vârstă de 65 de ani din localitatea Priboieni și-a pierdut viața într-un astfel de incendiu, acesta fiind înconjurat rapid de flăcări, nu a avut scăpare, fiind găsit carbonizat în livadă, și nu este singurul caz!

Ținem să menționăm că lucrul cu foc deschis, fără obținerea permisului de lucru cu focul de la autoritățile administrativ-teritoriale și fără
respectare prevederilor Normelor generale de apărare împotriva incendiilor aprobate prin OMAI 163/2007 se poate sancționa cu amendă contravenţională între 2500-5000 de lei.

De asemenea și dislocarea unui număr mare de forțe la acest gen de incendii poate necesita un efort suplimentar pentru gestionarea altor situații”, se arată într-o informare de presă a ISU Argeş.

sursa foto: ISU Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here