Vă invităm să citiţi alăturat cea mai amuzantă postare de pe contul de socializare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.

Veţi constata că pompierii sunt nu numai curajoşi şi bravi în tot ceea ce fac, dar au şi un simţ al umorului dezvoltat.

„Unele persoane superstiţioase consideră ziua de „Marţi 13” o zi cu ghinion, dar noi vă spunem că nu este chiar aşa. De multe ori „ghinionul” ni-l facem şi singuri, prin lipsa informaţiilor.

Putem preveni acest lucru, informându-ne, pentru că aşa cum spunea celebrul John Davison Rockefeller – „un om informat este un om puternic”. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a stabilit ca, începând cu anul 2011, fiecare dată de 13 ce pică marţea, să fie declarată „ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE”.

Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Mâine, marţi, 13 noiembrie, sediile subunităților din județ îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre.

Totodată, cadre ale Serviciului de Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, dar și voluntari vor organiza puncte de informare preventivă în zone cu afluența mare de persoane și lecții educative în unitățile de învățământ. 

Vă așteptăm alături de noi și nu uitați: Ghinionul poate fi prevenit! Fiţi prevăzători!”

Mergeţi, deci, cu încredere la unităţile de pompieri din judeţ. Ascultaţi-i pe aceşti oameni şi învăţaţi de la ei. Le va fi şi lor mai uşor (intervenţii mai puţine), dar şi nouă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here