Azi, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au mai dat o „lovitură” fenomenului infracţional.

Cei de la „Crimă Organizată” au efectuat 13 percheziții domiciliare, în județele Sibiu, Alba, Arad și Bacău, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de fals de monedă, uz de fals și înșelăciune.

„Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada octombrie-decembrie 2020, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, ar fi pus în circulație mai multe bancnote de euro, în cupiuri de 20, 50 și 100, susceptibile a fi contrafăcute.

Cei în cauză s-ar fi deplasat în țară, unde ar fi achiziționat telefoane mobile de fabricație recentă, cu valoare însemnată, oferite spre vânzare prin platforme electronice. După realizarea achizițiilor, plasatorii ar fi revândut bunurile.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile ce fac obiectul achizițiilor efectuate cu scopul plasării de monedă falsă, precum și un pistol neletal supus autorizării, dar și alte obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie.

Trei mandate de aducere vor fi puse în executare (au fost puse deja, în cursul după-amiezii – n.r)

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiune au participat polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din județele Alba, Arad, Bacău, Neamț, Sibiu și Vâlcea, precum și luptători din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Alba, Arad, Bacău și Neamț”, a informat azi biroul de presă al Poliţiei Argeş.

sursa foto: BCCO/Poliţia Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here