Inventivitatea infractorilor, de la noi sau de aiurea, nu pare a cunoaşte limite. A dovedit asta, din nou, cazul unui turc, aşa cum ni l-au povestit cei de la biroul de presă al Poliţiei Argeş.

„Din dorința de a beneficia de reducerea pedepsei închisorii, un cetățean turc, de 46 de ani, încarcerat într-un penitenciar de maximă siguranță, a încercat să inducă în eroare organele judiciare printr-o metodă inventivă, dar ineficientă.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., i-au dejucat însă planul.

Practic, beneficiind de ajutorul unui conațional, a „plantat” 976 de comprimate de ecstasy și peste 600 de grame de amfetamină, în două autoturisme transportate pe două platforme care circulau pe ruta Germania-România.

Șoferii nu știau ce transportă, dar s-au trezit denunțați autorităților din România tocmai de cetățeanul turc încarcerat, acesta încercând astfel să obțină o reducere a pedepsei pentru informația oferită.

Nu a reușit, iar cercetările sunt continuate, în prezent, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri și inducerea în eroare a organelor judiciare.

Drogurile au fost indisponibilizate”.

Iar turcul şmecher se va alege probabil, cu şi mai mulţi ani de petrecut la „mititica”.

sursa foto: arhivă Poliţia Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here