Polițiștii din cadrul B.C.C.O. Pitești, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti, au reținut trei bărbați, cu vârste între 25 și 51 de ani, bănuiți de infracțiuni de fraudă informatică și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că, din cursul anului 2018 până în prezent, cei trei ar fi fraudat prin intermediul platformelor de comerț online, douăsprezece persoane vătămate, reprezentate ale unor societăți comerciale din România, care au ca obiect de activitate exploatarea materialului lemnos, producând acestora un prejudiciu de aproximativ 66.000 de lei.

Pentru probarea activității infracționale, în ziua de 9 aprilie, au fost efectuate trei percheziții la locuințele persoanelor în cauză, pe raza județelor Mureș si Buzău.

Cei trei au fost retinuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul B.C.C.O. Târgu Mureș, Buzău, Alba Iulia, Ploiești și Dâmbovița.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiza Informațiilor, ambele din cadrul I.G.P.R.

sursa info şi foto: Poliţia Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here