„Instituția Prefectului informează că polițiștii, jandarmii și agenții de poliție locală argeșeni au fost instruiți cu privire la modul de efectuare a verificărilor și au fost luate măsuri pentru echiparea cu mijloace de protecție personală, constând în mănuși, măști și viziere. Măsurile au fost luate pentru limitarea răspândirii virusului gripal COVID-19.
Oamenii legii interacționează cu cetățenii fără atingerea documentelor, cu excepția cazului în care sunt necesare verificări suplimentare. În cazul în care este necesară semnarea unui document, se solicită persoanei supuse controlului să folosească un pix propriu, iar în cazul în care acesta nu are asupra sa, i se va pune la dispoziție un instrument de scris, care ulterior va fi dezinfectat sau aruncat.
Trebuie menționat că aplicarea unor sancțiuni pentru încălcarea normelor de circulație pe drumurile publice este o situație care impune verificări suplimentare efectuate de polițist, cu atât mai mult în situația unor măsuri complementare de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce sau de retragere a certificatului de înmatriculare.
Reamintim că măsurile adoptate au ca scop protejarea populației împotriva răspândirii virusului. Astfel, este considerată ca justificată doar deplasarea pentru îndeplinirea unei activităţi cu o motivare obiectivă, cum este nevoia de procurare a alimentelor de bază, de asigurare a asistenței medicale, îngrijirea persoanelor (din orice categorie de vârstă), precum și activități din sfera celor agricole (lucrul în culturile agricole sau desfacerea produselor), activități profesionale pentru desfășurarea cărora nu au fost impuse restricții, dar și pentru asigurarea celor necesare animalelor de casă și a celor domestice.”

Sursa: Prefectura Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here