În urma imaginilor apărute în spațiul public, în care mai multe persoane executau focuri de armă, Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În ziua de 1 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări privind nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și uzul de armă letală fără drept.

Din primele verificări efectuate a reieșit faptul că, în ziua de 28 februarie a.c., după desfășurarea unei partide de vânătoare, pe fondul cinegetic Retevoiești, participanții la vânătoare s-ar fi deplasat în comuna Coșești, unde ar fi efectuat focuri de armă letală fără drept asupra unor talere lansate cu ajutorul unui dispozitiv.

La  această activitate, ar fi participat/asistat și persoane neautorizate în vederea deținerii de arme letale sau neletale.

În urma cercetării la fața locului, au fost ridicate aproximativ 400 de capse de aprindere, arse, ce provin de la tuburi cartuș, precum și 4 talere din ceramică.

De asemene, în vederea continuării cercetărilor, au fost ridicate 4 arme letale de vânătoare, despre care există indicii că ar fi fost folosite pentru efectuarea uzului de armă letală fără drept.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor şi uzul de armă letală fără drept, iar verificările continuă pentru stabilirea situației de fapt”, a comunicat IPJ Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here