Poliţiştii argeşeni au donat sânge şi plasmă de Buna Vestire, care e şi ziua Poliţiei Române

Date:

Share post:

Azi, 25 martie, e o dublă aniversare. Pe de o parte, e sărbătoarea creştin-ortodoxă a Bunei Vestiri. Iar pe de altă parte e şi Ziua Poliţiei Române.

Anul acesta, poliţiştii argeşeni au decis să îşi serbeze într-un mod mai inediat ziua lor, donând sânge şi plasmă.

„În alți ani, de Ziua Poliției, erau organizate expoziții și parade, însă contextul epidemiologic actual a schimbat tradiția și ne-a impus să celebrăm altfel această zi”, a transmis biroul de presă al Poliţiei Argeş.

Campania de donare de sânge şi de plasmă nu e una care să se fi desfăşurat doar azi.

„Campania de donare de sânge a fost demarată în rândul polițiștilor argeșeni în luna martie, timp în care zeci de polițiști au donat sânge, dar și plasmă.

Ținând seama de recomandările specialiștilor, au putut dona sânge numai polițiștii care nu se încadrează în grupele de risc privind infectarea cu virusul Sars-Cov 2, (nu desfășoară activități directe cu publicul și îndeplinesc restul cerințelor curente pentru donarea de sânge). De asemenea, cei care au trecut prin această afecțiune, au donat plasmă.

Nu este prima acțiune de acest gen a polițiștilor argeșeni din ultimul an, perioadă dificilă pentru toată lumea, în care solidaritatea, dar mai ales responsabilitatea, atât individuală, cât și socială, pot face diferența.

În aceste momente de cumpănă, îndemnăm toți cetățenii care se încadrează în cerințele donării de sânge, să se adreseze Centrului de Donare și Transfuzie Sanguină Pitești, din str. Negru Vodă nr. 43.

Pentru programarea la donare, precum și pentru verificarea condițiilor de donare, puteți folosi și aplicația Donorium, ce poate fi descărcată gratuit de la link-ul: https://www.donorium.ro/descarca„, a mai transmis Poliţia Argeş.

În imagine, agentul-şef Florin Popa, de la biroul de presă al instituţiei, oferind exemplu personal în ceea ce priveşte donarea de sânge.

Îi felicităm pe poliţiştii argeşeni pentru gestul lor nobil şi le urăm tuturor, de ziua lor, sănătate, putere de muncă şi numai împliniri în carieră şi-n vieţile personale ale fiecăruia dintre ei.

sursa foto: Poliţia Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular