Totul a plecat de la declaraţiile făcute zilele trecute, la Timişoara, de ministrul de Interne, Marcel Vela: „… un polițist local care protejează ordinea publică într-un parc din Timișoara are 8-9.000 de lei pe lună, iar un polițist din MAI care își riscă viața să prindă un criminal are la jumătate din salariul polițistului local”, a spus ministrul.

În plus, dumnealui s-a mai referit şi la inscripţionările şi uniformele aproape identice ale Poliţiei „locale”, respectiv „naţionale” şi a spus că, după ce trece pandemia de coronavirus, va reglementa şi această chestiune, ca şi cele ale suprapunerilor de competenţe sau a competenţelor contradictorii dintre „locali” şi „naţionali”.

Lucrurile acestea i-au înfuriat pe poliţiştii „locali” din mai multe oraşe din ţară, care au ales să protesteze în mai multe feluri, susţinând că lefurile lor nu sunt atât de mari cum pretinde ministrul de Interne.

„Am strâns fluturaşi de salariu mai mulţi colegi şi-i vom trimite ministrului Vela, să vadă că nu avem 8-9.000 de lei salariu, ci pe la jumătate”, ne-a spus un poliţist local din Târgu-Mureş.

La noi în judeţ, de alaltăieri şi până mâine, „localii” din Câmpulung sunt într-un soi de grevă japoneză, purtând banderole albe pe mâneci.

Tot prin trei zile de grevă japoneză au ales să protesteze şi „localii” din Focşani, după cum informează colegii de la vrancea24.ro.

Astfel de proteste au loc şi în alte oraşe din ţară. Rămâne de văzut dacă ministrul de Interne va fi sau nu sensibilizat de ele şi dacă îşi va îndeplini „ameninţările” (aşa le percep „localii”) formulate zilele trecute, la Timişoara.

Inutil să mai spunem că la Piteşti, Poliţia locală, care are în organigramă cam 200 de angajaţi şi care cheltuie în jur de 14-15 milioane de lei anual. se „bucură” de un prestigiu undeva spre zero, nu puţine fiind vocile care cer defiinţarea acestei instituţii.

După modelul aplicat (sau dorit) deja în alte oraşe ale ţării, cum ar Darabani (judeţul Botoşani) şi Orşova (judeţul Mehedinţi).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here