În ziua de 11 aprilie a.c., polițiștii din cadrul serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Argeş și Teleorman și luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale Argeș și Teleorman, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, au efectuat trei percheziții domiciliare, pe raza județului Teleorman, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic.

În dimineața zilei de 11 aprilie a.c., polițiștii din cadrul serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Argeş și Teleorman și luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale Argeș și Teleorman, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, au efectuat trei percheziții domiciliare în localitățile Poeni, Frăsinet și Gălăteni, la locuințele a 3 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic, prin folosirea câinilor din rasa ogar.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că, în cursul nopții de 30 spre 31 martie a.c., trei bărbați, doi de 31 de ani și unul de 35 de ani, toți din județul Teleorman, ar fi folosit, în mod ilegal, dispozitive artizanale și câini din rasa ogar pentru a bracona vânat pe raza localităţii Ștefan cel Mare.

În vederea continuării cercetărilor și administrării probatoriului, în urma perchezițiilor, au fost ridicate două telefoane mobile, dispozitive artizanale și carnetul de sănătate al unui câine din rasa ogar.

De asemenea, doi dintre cei trei bărbați au fost sancționați contravențional, conform prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/24.03.2020, cu amendă în valoare totală de 4.000 de lei.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale.

sursa info şi foto: Poliţia Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here