Ieri a fost marcată, la nivelul întregii ţări, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap.

„Polițiștii rutieri argeșeni au marcat această zi prin verificarea locurilor de parcare din centre comerciale, atribuite persoanelor cu handicap”, a informat biroul de presă al Poliţiei Argeş.

„Totodată, activitatea se înscrie în Calendarul de activități al Organizației Polițiilor Rutiere Europene – TISPOL, din care Poliția Română face parte, purtând denumirea #ENABLE.

… Verificările efectuate în cooperare cu autoritățile locale au arătat că un număr neașteptat de ridicat de conducători auto utilizau certificate de handicap contrafăcute sau ale persoanelor cu handicap deja decedate.

În aceste situații au fost deschise anchete, pentru luarea măsurilor legale împotriva celor care beneficiau nelegal de drepturi cuvenite persoanelor cu deficienţe.

… Legislația românească, respectiv Legea 448 din 2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, prevede sancțiuni contravenționale cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei pentru parcarea altor autovehicule pe locurile destinate persoanelor cu handicap”, se mai arată în informarea primită de la Poliţia Argeş.

Apreciem ca foarte utilă acţiunea de ieri a Poliţiei Rutiere Argeş. Numai că astfel de acţiuni ar trebui să fie cât mai dese, credem noi. Şi la fel, probabil, cred şi cetăţenii.

Cu toţii ştim că lipsa de bun simţ şi dispreţul faţă de regulile elementare sunt la cote înalte.

Nu e zi să nu poţi vedea, în parcări, maşini ale unor inşi sănătoşi tun parcând nonşalant pe locurile destinate celor cu deficienţe, femeilor gravide etc.

Lipsa de educaţie şi de bun simţ – dacă nu sunt „rezolvate” din primii şapte ani de viaţă şi nici de şcoală – pot fi „rezolvate” de Poliţia Rutieră, prin amenzi date constant celor care parchează pe locurile destinate persoanelor cu deficienţe.

sursa foto: Poliţia Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here