„În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 30.000 de lei. Cu aceeași ocazie, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 6 permise de conducere şi au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Cu toate că, în această perioadă, drumurile sunt mai puţin circulate decât în mod obişnuit, recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, permanent adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi să adopte o manieră preventivă de condus, păstrând o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculele care circulă în faţă, pentru a putea observa la timp și evita orice obstacol.

Reamintim că purtarea centurii de siguranţă este un obicei care ajută, în mod curent, la salvarea de vieţi.

De asemenea, îi sfătuim pe șoferi să nu consume alcool şi să nu conducă dacă sunt obosiţi, precum și să evite să vorbească la telefonul mobil în timp ce conduc maşina, dacă nu au ataşat dispozitivul de tip “hands-free”, anunţă IPJ Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here