La mijlocul lunii trecute, am relatat despre durerea fără margini a unei tinere mame din Moşoaia, dna Alina Fotache, care a adus pe lume un bebeluş mort.

Asta în condiţiile în care femeia a sesizat, în repetate rânduri, obstetricianului care îi supraveghea sarcina, dr. Iulian Andronic, despre faptul că aceasta nu decurge în condiţii normale, ci există probleme.

Medicul a tratat, însă, situaţia ca şi cum nimic nu ar fi fost în neregulă, iar urmarea a fost că al doilea prunc al familiei Fotache s-a născut decedat.

Evident, mama acestuia are motive pe care le consideră temeinice să creadă că a fost victima unui act de malpraxis, fapt pentru care s-a adresat autorităţilor, depunând o plângere în acest sens la Parchet.

Independent de ancheta procurorilor, conducerea Spitalului Judeţean Piteşti a deschis propria „procedură internă de analiză” a cazului.

Pe fir au intrat, însă, şi ofiţerii de la Poliţia Criminală. Ieri, dna Fotache a dat declaraţii despre caz, la sediul Poliţiei.

Ar mai fi de semnalat şi faptul că mama pruncului nu a primit încă, nici acum, la mai bine de o lună de zile de la tragica pierdere a acestuia, rezultatele necropsiei.

Coincidenţă au ba, dar medicul legist care a efectuat-o, dr George Mihai Man, a intrat taman zilele astea în concediu, până săptămâna viitoare, iar în lipsa domniei-sale, actul respectiv nu poate fi eliberat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here