Vestea uciderii, la finele săptămânii trecute, a ziaristei bulgare Viktoria Marinova (gazda unei emisiuni TV de investigaţii, la o televiziune din Ruse) a şocat întreaga breaslă gazetărească şi nu numai.

Femeia de numai 30 de ani a fost bătută şi strangulată, iar unele surse, neconfirmate oficial afirmă că ziarista a fost şi agresată sexual înainte de a fi ucisă.

Cadavrul femeii a fost descoperit pe malul Dunării, pe raza oraşului de frontieră Ruse.

Azi, Poliţia din ţara vecină a anunţat că a reţinut deja un prim suspect în acest caz. Identitatea acestuia nu a fost făcută publică, dar posturile TV au informat că ar fi vorba despre un român, cu dublă cetăţenie, română şi bulgară.

Informaţia aceasta nu a fost confirmată, însă, de oficiali ai statului bulgar.

Viktoria Marinova este al treilea ziarist dintr-o ţară europeană, ucis în ultimii ani. Anterior, mai fusese asasinată (prin detonarea unei bombe) o jurnalistă din Malta, iar un gazetar din Slovacia a fost împuşcat în locuinţa sa, împreună cu prietena sa.

Actualizare – Colegii de la G4media.ro anunţă azi, citând ziarul bulgăresc Dnevnik, că suspectul reţinut de Poliţia din Ruse este un cetăţean român, născut în Republica Moldova.

Comisia Europeană a cerut azi autorităţilor bulgare, prin vocea unui purtător de cuvânt, să ancheteze cazul cu toată seriozitatea şi să îi identifice cât mai repede pe făptuitori.

Actualizare – Despre cel reţinut s-a vehiculat şi informaţia că ar fi născut în Ucraina, nu în Moldova. Oricum, Poliţia bulgară l-a eliberat pe suspect, întrucât acesta a furnizat un alibi solid.

sursa foto: 24Cease/USAPostClick

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here