Poliţia bulgară a reţinut un suspect de asasinarea unei ziariste din Ruse

Date:

Share post:

Vestea uciderii, la finele săptămânii trecute, a ziaristei bulgare Viktoria Marinova (gazda unei emisiuni TV de investigaţii, la o televiziune din Ruse) a şocat întreaga breaslă gazetărească şi nu numai.

Femeia de numai 30 de ani a fost bătută şi strangulată, iar unele surse, neconfirmate oficial afirmă că ziarista a fost şi agresată sexual înainte de a fi ucisă.

Cadavrul femeii a fost descoperit pe malul Dunării, pe raza oraşului de frontieră Ruse.

Azi, Poliţia din ţara vecină a anunţat că a reţinut deja un prim suspect în acest caz. Identitatea acestuia nu a fost făcută publică, dar posturile TV au informat că ar fi vorba despre un român, cu dublă cetăţenie, română şi bulgară.

Informaţia aceasta nu a fost confirmată, însă, de oficiali ai statului bulgar.

Viktoria Marinova este al treilea ziarist dintr-o ţară europeană, ucis în ultimii ani. Anterior, mai fusese asasinată (prin detonarea unei bombe) o jurnalistă din Malta, iar un gazetar din Slovacia a fost împuşcat în locuinţa sa, împreună cu prietena sa.

Actualizare – Colegii de la G4media.ro anunţă azi, citând ziarul bulgăresc Dnevnik, că suspectul reţinut de Poliţia din Ruse este un cetăţean român, născut în Republica Moldova.

Comisia Europeană a cerut azi autorităţilor bulgare, prin vocea unui purtător de cuvânt, să ancheteze cazul cu toată seriozitatea şi să îi identifice cât mai repede pe făptuitori.

Actualizare – Despre cel reţinut s-a vehiculat şi informaţia că ar fi născut în Ucraina, nu în Moldova. Oricum, Poliţia bulgară l-a eliberat pe suspect, întrucât acesta a furnizat un alibi solid.

sursa foto: 24Cease/USAPostClick

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Daniel Stanciu, în iulie 2022: „Vreau să ducem acest club la un alt nivel!” Felicitări, l-aţi dus

Daniel Stanciu, directorul executiv al lui FC Argeş, declara...

Grădina Zoologică Piteşti, deschisă în minivacanţa de Ziua Naţională

Grădina Zoologică Piteşti va fi deschisă publicului în minivacanţa...

Pompierii de la ISU Argeş, în sprijinul colegilor lor de la Constanţa

Pompierii de la ISU Argeş au trimis camioane şi...