În această săptămână, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa-TISPOL, poliţiştii rutieri argeşeni desfășoară acțiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.

În perioada 13 – 19 mai, poliţiştii din cadrul structurilor rutiere ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş acţionează pe drumurile din judeţ, pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.

În cadrul acțiunii, polițiștii vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, precum și pe cele destinate transportului de marfă, cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa-TISPOL, activităţile demarate în ziua de 13 mai urmărind prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule din această categorie.

Imaginea este din arhivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here