„În ziua de 22 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au acționat pe raza municipiului Pitești, pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicit, în contextul respectării obligaţiilor care le revin agenţilor comerciali şi persoanelor în privinţa purtării de mijloace de protecţie şi a păstrării unei distanţe de siguranţă pentru prevenirea transmiterii coronavirusului.

Au fost verificate 27 de agenți economici, având ca obiect de activitate comerțul cu anvelope second hand și comerțul cu produse fitosanitare și furaje animale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 108.500 de lei, totodată fiind aplicată măsura complementară de ridicare în vederea confiscării a 20 de jante din aliaj pentru autoturisme, precum și a sumei nejustificate de 5.994 de lei.

Sancţiunile au fost aplicate după cum urmează:

-6 sancțiuni contravenționale conform Legii 12/1991, privind combaterea activităților de comerț ilicit, în valoare totală de 55.000 de lei, fiind confiscate valoric 20 de jante din aliaj pentru autoturisme, pentru care comerciantul nu deținea documente legale de proveniență în valoare de 7.000 de lei, precum și a sumei nejustificate de 1.675 lei;

-13 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. nr. 28/1999, privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare totală de 53.500 de lei, fiind dispusă ridicarea sumei nejustificate de 4.319 lei;

-2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor specifice stării de urgență”, conform IPJ Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here