„Din cercetările polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș a reieșit că doi bărbați și o femeie, începând cu luna aprilie, ar fi achiziționat tutun vrac, pe care l-ar fi prelucrat clandestin prin mărunţire şi producerea de ţigări, cu ajutorul unor instalaţii artizanale, pe care ulterior le-ar fi valorificat prin intermediul platformelor de comerţ on-line”, anunţă biroul de presă al Poliţiei.

Ieri, 20 iunie, polițiștii au efectuat cinci percheziții domiciliare la locuințele lor și în alte locuri prin intermediul cărora cei în cauză efectuau trimiterile.

Astfel, au fost descoperite aproximativ 120 de kg. de tutun vrac, 55 de kg. de tutun mărunțit, dispozitive artizanale de mărunțire și injectare a tutunului, peste 10.000 de tuburi goale (țigarete cu filtru, fără tutun), precum şi 11.400 de euro şi 12.700 de lei.

Prejudiciul estimat până în prezent este de aproximativ 380.000 de lei.

Persoanele în cauză au fost reținute pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive, în dosarul penal de producere, deținere şi comercializare de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal”, se mai arată în comunicatul de presă citat.

O decizie privindu-i pe respectivii se va lua, cel mai probabil, în cursul zilei de azi.

sursa foto: arhivă Poliţia Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here