„Poliţele obligatorii pentru locuinţe s-ar putea scumpi cu câţiva lei. Potrivit unui nou proiect de lege, asigurările vor acoperi şi pagubele produse de furtuni. Dar, surpriză! Cine nu va încheia poliţa obligatorie, nu va mai fi sancţionat.

În ultimii ani, România s-a confruntat cu fenomene extreme: tornade, furtuni violente sau caniculă. Locuitorii din Deda au văzut ce înseamnă furia naturii.

În luna martie, o rupere de nori a provocat inundaţii în localitatea Brâncoveneşti din Mureş. Casele oamenilor au fost inundate. Cei care aveau asigurare, au primit bani.

Până acum, asigurarea obligatorie a locuinţei includea doar riscuri legate de cutremur, inundaţii şi alunecări de teren. Iar oamenii plăteau 10 sau 20 de euro pe an, în funcţie de materialul din care erau construite casele. Un proiect de lege prevede ca poliţele să includă şi riscurile legate de furtuni. Iar costurile primelor se vor modifica: 50 sau 100 de lei.

Proiectul prevede ca toate casele din România să fie asigurate, indiferent dacă sunt locuite sau nu. În schimb, proprietarii nu mai sunt amendaţi dacă nu-şi fac asigurările obligatorii. Acum, sancţiunile ajung la 500 de lei.

În România sunt în jur de nouă milioane de locuinţe. Doar 20% dintre ele sunt acum asigurate”, potrivit site-ul observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here