Pe 22 februarie, în fiecare an, se sărbătorește Ziua Mondială a Cercetașilor, prin care se marchează activitatea cercetașilor și ghizilor specifică țărilor și culturilor în care aceștia trăiesc.

Pentru a marca acest eveniment, Centrul Local „Dacia Felix” Mioveni din cadrul Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României, invită toţi doritorii, sâmbătă, 23 februarie, în sala de sport a Școlii Gimnaziale „George Topârceanu” Mioveni, începând cu ora 9, unde vor avea loc o serie de activități tematice.

Cercetășia este o mișcare educativă care promovează pacea, non-violența, unitatea, precum și protejarea mediului înconjurător.

Există organizaţii de cercetaşi în peste 216 de ţări şi teritorii numărând peste 40 de milioane de membri în întreaga lume.

În România, sunt peste 6.500 de cercetaşi, organizaţi în 83 de filiale aflate în 31 de judeţe, care derulează săptămânal activităţi în comunitate, sub îndrumarea atentă a 900 de voluntari adulţi.

Potrivit site-ului oficial al organizaţiei, în judeţul Argeş, „Cercetaşii României” au un singur centru local, la Mioveni.

sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here