Mai sunt câteva zile până începe ediţia a VII-a a Școlii de Vară „Fenomenul Pitești”, organizată de Centrul de Studii în Istorie Contemporană și Memorialul Închisoarea Pitești, se arată într-un comunicat de presă.

Activitățile vor avea loc chiar în fostul penitenciar Pitești, în perioada de poimâine şi până pe 21 septembrie 2018 și cuprind seminarii, ateliere, dezbateri, proiecţii de filme documentare, vizite de documentare la Memorialul Închisoarea Piteşti și la Închisoarea Jilava – Fortul 13 (ghidate de foști deținuți politic și de cercetători), o slujbă de pomenire a celor decedaţi în temniţă, care are loc chiar în epicentrul violențelor din penitenciarul Pitești – Camera 4 Spital (astăzi devenită paraclis).

Pe parcursul Școlii, cei ce vor participa la manifestări vor avea șansa de a avea alături câțiva supraviețuitori ai gulagului românesc și cercetători cunoscuți ai subiectului represiunii din perioada comunistă, se mai arată în comunicatul de presă citat.

Pentru mai multe detalii, îi invităm pe cei interesaţi să acceseze pagina de internet www.inchisoareapitesti.org

În imagine, dr Sergiu Rizescu, fost deputat PNŢCD, o personalitate care a cunoscut, în tinereţe, beciurile represiunii comuniste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here