După ce a ratat accederea în Parlament, în anul 2000, decontând, practic, singur, factura unei guvernări eşuate a Convenţiei Democrate, PNŢ a intrat într-un con de umbră din care nu şi-a mai revenit.

Încăput pe mâna unor personaje aproape fără nicio tangenţă cu valorile creştin-democrate, PNŢCD a devenit, în ultimii 2-3 ani, o anexă insignifiantă a PSD. Iar liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a pus astfel cruce oricăror speranţe de renaştere a unei forţe politice creştin-democrate autentice.

Asta până de curând, pentru că, la finele lui martie anul acesta, la Alba Iulia, un nou partid politic, PNŢ Maniu-Mihalache, şi-a susţinut primul său congres.

„Noi suntem un grup politic de creştin-democraţi profund ataşaţi valorilor acestea, care am luptat timp de peste un deceniu să ne recuperăm partidul, în Justiţie. Însă, pentru că nu am avut succes, după liberalizarea vieţii politice, am reînfiinţat, formal, partidul, sub numele de PNŢ Maniu-Mihalache, acum patru ani.

Revenirea noastră în politică a fost, însă, marcată, de primul nostru Congres, ţinut acum câteva săptămâni, la Alba Iulia”, ne-a declarat preşedintele PNŢMM, dl Radu Rizescu (nicio legătură de rudenie cu fostul deputat PNŢCD de Argeş, dr Sergiu Rizescu)

Radu Rizescu, preşedintele PNŢ Maniu-Mihalache

Cât despre cine este şi ce vrea acest partid de sorginte ţărănistă, creştin-democrată, o spune cel mai bine Rezoluţia Congresului de Alba Iulia, pe care o reproducem aici:

„Întruniţi la Alba Iulia, capitala spirituală a României Mari, după zece ani de pribegie şi umilinţe, naţional-ţărăniştii au în sfârşit posibilitatea de a activa politic.

Astăzi, Uniunea Europeană trebuie redefinit[ în spiritul ideilor care au stat la bazele acestei construcţii, iar noi rămânem partenerii loiali ai Europei şi ai curentului creştin-democrat.

NATO este singurul garant al securităţii naţionale, în contextul unei Rusii din ce în ce mai expansioniste şi mai agresive. Condamnăm orice încercare de îndepărtare de la aceşti piloni ai dezvoltării şi apărării ţării.

Justiţia este prima putere care trebuie să funcţioneze cinstit şi eficient. Toţi cetăţenii cinstiţi ai României au fost umiliţi prin modificările nemaiîntâlnite nicăieri în lumea civilizată făcute în favoarea tuturor infractorilor, cu dedicaţie specială pentru politicienii corupţi.

Avem nevoie de o legislaţie clară, cu magistraţi independenţi care să ia decizii oneste, fără presiuni şi influenţe. Instituţiile care trebuie să supravegheze echilibrul puterilor în stat (Curtea Constituţională), să blocheze excesele autorităţilor (Avocatul Poporului) sau să asigure independenţa justiţiei (CSM) sunt infestate cu personaje deasupra oricărei bănuieli de onestitate şi profesionalism şi trebuie reformate radical.

Noi, PNŢ Maniu-Mihalache, suntem urmaşii celor care au stabilit drumul României către structurile europene şi euroatlantice în continuarea înaintaşilor care au înfăptuit idealul unităţii naţionale. Sacrificiul politic din anii 90 a pus interesul ţării în faţa celui de partid, iar meritele pentru aceste acte fundamentale au fost asumate de alţii.

România este în aceste zile într-unul din cele mai periculoase momente ale existenţei sale. Un grup infracţional organizat a pus la cale o lovitură de stat care se derulează cu încetinitorul, pentru a scăpa de consecinţele faptelor lor penale şi pentru a jefui în continuare bugetul ţării.

PNŢ Maniu Mihalache afirma că nu există un pericol mai mare pentru siguranţa naţională decât PSD, un partid nefrecventabil şi devenit sinonim cu hoţia generalizată şi prostia fudulă, însoţite de trădarea naţiunii şi îndatorarea generaţiilor viitoare pentru a-şi asigura perpetuarea la putere. Fiecare zi în care mai rămâne la cârma ţării produce daune materiale şi morale greu de recuperat.

PNŢ Maniu Mihalache declară că tranzacţionarea ticăloasă a PNŢCD de către impostorul care a confiscat acest nume (Aurelian Pavelescu – n.r.) umple de revoltă pe orice naţional-ţărănist onest, iar noi suntem decişi să nu îi permitem unui personaj politic minor, ilegitim şi irelevant să vorbească în numele martirilor noştri şi să tranzacţioneze demnitatea şi istoria la taraba jocurilor politicianiste, pentru interese meschine, străine de tradiţia, spiritul şi moralitatea acestui partid.

Îi chemăm pe toţi membrii onorabili ai PNŢCD ca şi pe toţi aceia care îşi doresc o reprezentare politică bazată pe moralitate, dăruire şi caracter să ni se alăture pe drumul pe care îl deschidem astăzi.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!”

Nota redacţiei – Sublinierile ne aparţin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here