Încă dinainte să preia guvernarea, PNL o ţine tot într-un scandal, vrând parcă, morţiş, să întărească bănuielile celor care nu cred că acest partid poate fi, la ora actuală, o altenativă serioasă la nenorocirea numită PSD.

Scandalurile acestea se ţin lanţ de săptămâni bune. Şi la nivel central, dar şi în multe organizaţii judeţene, inclusiv la cea din Argeş.

La noi în judeţ, capul de afiş a fost ţinut de rebeliunile primarilor, apoi de aşa-numita competiţie internă pentru desemnarea candidatului la Primăria Piteşti, competiţie în care, dintre cei patru angrenaţi a câştigat al cincilea, fostul vice pesedist Sorin Apostoliceanu.

Cu ce rezultate, s-a văzut.

Mai recent, competiţia internă a fost substituită de cotonogeala internă, pentru desemnarea unuia dintre cei doi viceprimari. Potrivit înţelegerilor, acesta ar fi trebuit să fie dl Mihai Coteţ, dar ar vrea şi dl Gelu Tofan fotoliul.

Se intră cu tălpile pe tibiile adversarului şi se recurge des la faulturi din spate, exact ca la un meci Steaua-Dinamo de pe vremuri.

Nişte bube purulente s-au spart şi la nivelul conducerii centrale a partidului: s-a ajuns ca fosta vedetă TV, europarlamentarul Rareş Bogdan, uns de preşedintele Ludovic Orban vicepreşedinte PNL, să-i ceară acestuia din urmă să demisioneze.

„…toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniți la cap. Au ieșit de acolo cu capul umflat. La toți li se pare (tuturor ar fi fost corect, nu „la toţi” – n.r.) că fără ei universul nu mai funcționează, că sunt mesianici pentru România și pentru omenire și niciunul cu excepția lui Emil Boc, restul s-au stricat la cap. 

Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui i s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate. Să ne înțelegem. El nu e un om rău. El e un premier care a fost bun într-o perioadă înfiorătoare pentru România.

… îi contest modul în care a condus și modul în care a fost discreționar în decizii”, a declarat azi Rareş Bogdan, pentru site-ul de ştiri alephnews.

Dacă nu-și înțelege greșelile anului trecut, PNL se poate duce sub 20%, fără mari probleme, a mai spus dl Bogdan, amintind, de asemenea, că îi tot vine în minte comparaţia cu situaţia din timpul guvernării CDR din anii 1996-2000, guvernare după care PNŢCD a încetat, practic, să mai existe ca partid politic.

Te şi întrebi, ca simplu cetăţean, angrenaţi fiind în atâtea scandaluri, când şi cum îşi mai fac timp aceşti domni să se ocupe şi de guvernare.

Interviul complet din care am citat aici poate fi lecturat pe site-ul www.alephnews.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here