PNL face tot ce-i stă-n puteri ca nu cumva să câştige Primăria Piteşti, la localele din toamnă

Date:

Share post:

La Piteşti, actualul primar, Cornel Ionică (PSD) a reuşit performanţa de a dezamăgi pe mulţi dintre concetăţenii săi, astfel că terenul pare a fi propice pentru PNL.

Mai ales dacă avem în vedere faptul că, în 2016, primarul Ionică a câştigat cu numai 300 şi ceva de voturi în faţa fostului primar Tudor Pendiuc, care a candidat independent.

Asta într-o cursă în care ceilalţi candidaţi, inclusiv cel al PNL, avocatul Narcis Sofianu (foto), aproape că nu au contat.

Era de aşteptat, în aceste condiţii, o mobilizare puternică a liberalilor, care n-au câştigat niciodată Primăria Piteşti, după 1989.

Când colo, asistăm la o sarabandă de bâlbâieli şi inconsecvenţe, de decizii stranii… e un sentiment de deja vu, dacă ne raportăm la felul catastrofal în care PNL a gestionat alegerile pentru Bucureşti de acum patru ani.

Atunci, repetatele greşeli de apreciere a candidaţilor, ezitările şi inconsecvenţa dovedite în a-şi stabili un candidat propriu au netezit calea Gabrielei Firea spre Primăria Generală a Capitalei şi a tovarăşilor ei de partid spre cele şase primării de sector.

Din câte se pare, PNL n-a învăţat nimic din episoadele 2016 şi face la Piteşti exact ce-a făcut la Bucureşti acum patru ani.

A organizat întâi o aşa-numită cursă internă. Transparenţă, democraţie, ce să mai… însă, în timp ce patru potenţiali candidaţi liberali se luptau între ei în „cursa internă”, liderii PNL Argeş negociau, în culise, ba cu fostul poliţist Dănuţ Dinu, ba cu fostul primar Tudor Pendiuc, ajungând acum, să discute, din nou, o potenţială candidatură a viceprimarului PSD de azi, Sorin Apostoliceanu, din partea PNL.

O singură voce dintre cele ale liderilor PNL Argeş a respins categoric aceste negocieri de culise: consilierul Narcis Sofianu (perdant în 2016), şeful Ligii Aleşilor Locali ai PNL din Argeş.

„Liberalii piteșteni vor să susțină un candidat liberal… şi refuză orice asociere cu oricare dintre membri grupărilor din PSD”, susţinea anul trecut dl Sofianu, împreună cu şeful PNL Piteşti, Marius Postelnicescu.

Cum, însă, deciziile la vârful PNL Argeş nu le iau domnii Sofianu şi Postelnicescu, ci preşedintele organizaţiei, Adrian Miuţescu, e foarte posibil ca vicepe pesedist Apostoliceanu să candideze pe lista PNL.

E posibil chiar să şi câştige, pentru că, în comparaţie cu restul administraţiei PSD a Piteştiului, obtuză, nereceptivă la doleanţele cetăţenilor şi cu zero realizări în patru ani de mandat, dl Apostoliceanu (foarte activ pe reţelele sociale, plin de solicitudine) pare a fi din alt film.

Oricum vor sta lucrurile în viitorul apropiat, rămâne evidenţa: aceea că PNL Argeş nu e în stare să propună un candidat propriu credibil, capabil să câştige Primăria Piteşti.

Nu că n-ar avea oameni de valoare şi cu probitate morală. Cel puţin doi dintre candidaţii înscrişi în cursa internă, notăriţa Ana Stan şi dr. Tiberiu Irimia, ar putea fi incluşi în această categorie.

Ceea ce lipseşte la vârful PNL Argeş e respectarea unor principii de bun simţ, consecvenţa şi viziunea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Muzică și poezie, la Filarmonica Pitești

Vineri, 12 august, de la ora 19, în Sala...

Camion plin cu lemne, confiscat de către jandarmii argeşeni

Ieri, jandarmii montani de la Arefu au confiscat un...

Victor Predescu din Rociu-temerarul care a ajuns pe Everest

La o vârstă la care alţii stau şi îşi...

Crimă şocantă descoperită la Bascov. Bărbat cu probleme psihice care a ucis 5 membri ai familiei

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au...

Video: Percheziţie pentru identificarea unei arme

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase...

Campionat internațional de volei la Mioveni

Sala Sporturilor din Mioveni găzduiește, de miercuri, 10 august,...

Accident între un autoturism şi un autocamion la Morăreşti. Cinci victime transportate la spital

Aseară, în jurul orei 19.27, pompierii argeşeni împreună cu...

Balkanik Festival la Grădina Uranus din Bucureşti

Balkanik - World Music Festival, eveniment recunoscut pentru atmosfera...