Conducerea centrală a PNL a decis, azi, să primească în rândurile sale cinci politicieni cunoscuţi, printre care şi actualul deputat de Bucureşti, fost deputat de Argeş, Daniel Constantin.

Celelalte „achiziţii” liberale sunt deputaţii Mircea Banias, Sorin Câmpeanu, Damian Florea şi Liviu Ioan Balint.

Toţi cei cinci sunt de ani buni în politică, însă, nu au avut nicio problemă în a trece de la stânga la dreapta, schimbând partidul politic ca pe şosete. Le putem spune, fără nicio teamă de a greşi, traseişti politici.

Deputatul Damian Florea, spre exemplu, este la al optulea partid politic din carieră. Mircea Banias, la al şaptelea, Liviu Ioan Balint, la al patrulea, în vreme ce Daniel Constantin, piteştean de loc, e și el la al patrulea partid din carieră.

Cel mai bine din acest punct de vedere stă Sorin Câmpeanu, care e abia la al treilea partid.

De notat că, în urmă cu numai vreo doi ani şi jumătate, prim-ministrul liberal Ludovic Orban declara, citat de colegii de la G4Media, că
„…vom depune un proiect de lege pentru a combate traseismul politic, o chestiune care este solicitată de 90% din societatea românească… este momentul să punem piciorul în prag… fenomenul traseismului politic trebuie oprit pentru că el este de fapt o gravă deteriorare a mandatului reprezentativ şi a democraţiei în România”.

Între timp, dl Orban şi-a mai schimbat niţel viziunea asupra traseismului politic, după cum reiese din faptul primirii în PNL a acestor cinci politicieni.

Ba mai mult, prim-ministrul Orban i-a cadorisit pe doi dintre aceşti traseişti (Sorin Câmpeanu şi Daniel Constantin, în imaginea de sus) şi cu calitatea de membri în organul colectiv central de conducere a PNL, aşa-numitul Birou Executiv Naţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here