Azi, numărul cazurilor confirmate de coronavirus, la nivel naţional, a ajuns 25, fiind înregistrate alte opt noi cazuri faţă de ziua de ieri.

Cele opt noi cazuri confirmate sunt, toate, localizate în Bucureşti.

În aceste condiţii, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a cerut Guvernului să instituie starea de urgenţă pe întreg teritoriul naţional.

„Cred că, începând de astăzi (marţi-n.r.), toată clasa politică trebuie să aibă un singur obiectiv: să-i apărăm pe cetăţeni de acest virus nimicitor care a paralizat state întregi şi a curmat viaţa a mii de oameni.

Pentru că apar zi de zi noi cazuri de persoane testate pozitiv cu Covid-19, consider că măsurile luate până în prezent sunt utile, dar nu suficiente. De aceea, recomand să luam măsuri ferme care vor ajuta la evitarea unui dezastru, aşa cum este el definit în lege.

Nu trebuie să aşteptăm să moară români pentru a lua măsuri mai drastice, nu trebuie să apară sute de români testaţi pozitiv pentru a închide oraşe sau pentru a băga în carantină judeţe întregi”, a scris dl Tomac, pe contul său de socializare.

„Trebuie să declarăm stare de urgenţă şi să dăm ţării un Guvern stabil în această săptămână pentru a gestiona cât mai eficient aceasta situaţie nefericită în care ne aflăm”, e de părere liderul PMP.

Potrivit legii româneşti, „situaţia de urgenţă reprezintă un eveniment excepţional, cu caracter nonmilitar, care prin amploare şi intensitate ameninţă viaţa şi sănătatea populaţiei, mediul înconjurător, valorile materiale şi culturale importante.

Pentru restabilirea stării de normalitate sunt necesare adoptarea de măsuri şi acţiuni urgente, alocarea de resurse suplimentare şi managementul unitar al forţelor şi mijloacelor implicate”.

sursa foto: pmp.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here