Plouă cu OZN-uri, iar noi ne iubeam prin mansarde… (Opinie)

Date:

Share post:

Lucian Bode a plagiat. Vă plictisim cu Bode sau trecem la lucruri serioase? Așa ziceam și noi.

Trăim vremuri periculoase, dar și ciudate. De câteva zile în America de Nord au început să cadă OZN-urile din cer. Nu singure. Ajutate de rachete aer-aer. Dar de căzut, cad!

Debutul l-a făcut un balon chinezesc. Acum avem ziua și epava. Deocamdată 1+ 3 (primul balon, încă două baloane și o posibilă dronă).

Lucrurile nu sunt tocmai clare și părerile sunt împărțite.

Unii zic că problema-i nouă și reprezintă o provocare, alții că are istorie. Cumva și-au amintit de cel puțin trei incidente din guvernarea Trump și de duzini pe alte continente. Există și opinia că Republica Populară Chineză desfășoară un program aproape industrial de spionaj cu astfel de ”pungi”.

Ba că baloanele sunt inutile pentru spionaj, pe motiv de sateliți, ba că datorită altitudinii joase și a survolării mai lente colectează date mai multe și calitativ superioare.

De ce n-a ”văzut” NORAD-ul? Din cauza unor setări a STM-urilor. Adică dispozitive pentru selecția țintelor mobile. Filtre electronice care elimină țintele care zboară prea sus, sau prea lent, sau nu sunt suficient de mari. Desigur, există și voci care afirmă că se știa dar se tăcea, ca să nu se prindă chinezii că s-au prins americanii. Sau așa ceva.

După cum se vede, am trecut în viteză peste detaliile tehnice. Colaborăm îndeaproape cu militari care au mâncat radiolocație pe pâine jumătate din viață, așa că ne-ar fi ușor să oferim un volum impresionant de date din care cititorii să nu înțeleagă nimic și așa să-i plictisim de moarte.

E mai interesant să punctăm tăcerea absolută a ufologilor și ufolatrilor autohtoni deopotrivă. Nici măcar nu încearcă scenarii conspiratiste. Tac pur și simplu, ca șobolii.

De ce tac? Păi nu tac ei chiar degeaba!  

Pentru că țintele recent doborâte au o varietate de forme și mărimi. Și dacă cu chiu cu vai au fost reperate în spațiul aerian cel mai strict monitorizat de pe Terra, cu cele mai moderne mijloace de supraveghere, se înțelege lesne (non-)valoarea observațiilor ochiometrice pe care le indexează și raportează prompt stimabilii zevzeci pe centurile de socializare.

Am publicat (aici) un interviu aproape profetic. Ținem să insistăm că am fost aproape singurii care au oferit pe piața românească o viziune lucidă asupra fenomenului OZN.

Tot noi suntem cei care au prezentat fără ocolișuri legăturile suspecte (= dubioase) dintre spionajul militar chinez și anumiți ufologi români (aici). Coincidență și nimereală cum am reușit să fim iar taman pe subiect, cu luni înainte. Sigur!

Mai este un aspect, sensibil.

La începutul lui octombrie 2022 a avut loc la Academia Română conferința ”O istorie a investigării fenomenelor aerospațiale neidentificate”. Lectorul: domnul cu chinezii. Maestrul de ceremonii: un ofițer în rezervă SRI (detalii copioase, aici).  Acum, parafrazându-l pe Caragiale, ”eu merg și mai departe și zic: trădare să fie, dacă o cer interesele Organizației Discrete*, dar s-o știm și noi!”.

Una peste alta, pe argesulonline.ro informăm cititorii corect și preventiv. Înainte să se întâmple ce se pregătește să se întâmple, nu după.

Lucian Bode a plagiat…

*Discrete, nu secrete.Așa se întâmplă când ierarhia și obediența sunt dublate  și cele oficiale sunt surclasate de cele paralele, oculte. De-asta există niște prevederi legale specifice, pe care din păcate nimeni nu le respectă în România!   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

De mâine reîncep programele de reînnoire a parcului auto Rabla Clasic şi Rabla Plus

De mâine, 24 martie, persoanele fizice şi juridice se...

Poliţişti argeşeni şi-au căutat azi viitori colegi printre elevii de la Liceul Sanitar din Piteşti

Poliţişti argeşeni au vizitat azi Liceul "Ion Cantacuzino" (Sanitar)...

Grădina Zoologică Piteşti, noul program de vară

Grădina Zoologică Piteşti trece, începând de săptămâna viitoare, la...

Prima ligă de fotbal ia o pauză; Naţionala se pregăteşte să rateze şi Euro 2024

Prima ligă de fotbal din România, alături de competiţiile...

UEFA o poate exclude pe FC Barcelona din cupele europene

Problemele se ţin lanţ de gruparea catalană FC Barcelona....