Plictisitorii analişti TV ai fotbalului românesc au tăbărât pe arbitrul Cătălin Popa

Date:

Share post:

În presa sportivă românească a stârnit valuri arbitrajul prestat de arbitrul piteştean Cătălin Popa, la meciul de luni seară, dintre FC Voluntari şi Dinamo Bucureşti, scor 0-1.

Meciul cu pricina s-a decis graţie unui penalty acordat de dl Popa, în minutele adiţionale, urmare a unui henţ comis în careu de fundaşul ilfovean Zgrablic (care a şi fost eliminat cu acel prilej).

Asupra corectitudinii acordării acelui penalty n-au avut de obiectat prea multe nici chiar jucătorii gazdă. Deci aici lucrurile sunt clare.

De asemenea, pe toată durata jocului, arbitrul Popa n-a avut niciun fel de problemă, conducând jocul aşa cum trebuie s-o facă un arbitrul respectabil, de prim eşalon.

Singura fază care i se reproşează dlui Popa e un presupus penalty neacordat gazdelor, în prima repriză (minutul 27), atunci când panamezul Cooper de la Dinamo a atins cu mâna în careu o minge şutată de un atacant al celor de la FC Voluntari.

S-a vorbit, în studiourile TV, după meci, inclusiv de „viciere de rezultat”, deşi faza cu pricina s-a petrecut după nici o jumătate de ceas de la fluierul de atart.

Mai mulţi foşti arbitri au opinat că dl Popa a greşit şi că trebuia să acorde 11 m pentru Voluntari. O fi greşit sau nu, nu avem noi abilitatea să ne pronunţăm.

Dar putem sesiza ridicolul acuzei de viciere de rezultat. Indiferent ce decizie ar lua un arbitru, în minutul 27, nu se poate vorbi de viciere de rezultat, câtă vreme mai e de jucat aproape o oră.

În altă ordine de idei, dl Popa a fost bine plasat la ambele faze. Iar dumnealui a apreciat că jucătorul lui Dinamo a atins mingea cu mâna involuntar (din care motiv nu a acordat penalty), în vreme ce cel de la Voluntari a oprit mingea din drumul spre plasă în mod intenţionat.

Aşa a judecat dl Popa, aşa a fluierat. În ce ne priveşte, dăm mai mult credit arbitrului aflat la câţiva metri de faze, decât plictisitorilor şi insipizilor „analişti” ai fotbalului de prin studiourile TV. Care, probabil, nici n-au jucat vreodată fotbal decât pe maidanul dintre blocuri ori prin curtea şcolii.

E un pic hazardat să pretinzi că ai văzut mai bine la televizor decât a văzut arbitrul, de la câţiva metri de fază.

Şi încă un amănunt, legat de prestaţia dlui Cătălin Popa la meciul Voluntari-Dinamo: exceptând acea fază discutabilă, prestaţia sa a fost una vecină cu impecabilul.

Asta n-a remarcat niciun analist TV.

sursa foto: facebook/Cătălin Popa

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Spitalul Județean Argeș, linie endoscopică de ultimă generație la Urologie

Pacienţii cu afecţiuni urologice vor beneficia de acum de...

Cod galben de ploi în sud-estul României. Vizat, și tot județul Argeș. La munte va ninge

Administrația Națională de Meteorologie ANM a emis azi o...

Spitalul Județean Pitești angajează medici

Spitalul Județean de Urgență Pitești organizează concurs pentru angajarea...

Documentar despre cariera și viața lui Ilie Năstase, în regia lui Tudor Giurgiu, prezentat la Pitești

Premiera documentarului ”Nasty”, despre cariera și viața lui Ilie...