Dl Mădălin Moraru nu este un necunoscut în baschetul argeşean.

După ce, foarte de tânăr, a renunţat să mai joace, din cauza unor probleme medicale, a devenit, la numai 20 de ani, cel mai tânăr antrenor de baschet din România.

Conducător al propriului club de baschet, PRIMO MegaBall Piteşti.

Am avut, azi, privilegiul de a sta de vorbă cu dumnealui şi vă oferim plăcerea să descoperiţi, alături de noi, un tehnician tânăr, dedicat şi ambiţios, despre care se va mai auzi în baschetul românesc.

De ce aţi renunţat la cariera de jucător şi aţi trecut atât de repede la cea de antrenor de baschet?

Am renunţat la vârsta de 18 ani, în urma unor controale medicale; am avut ceva probleme de sănătate, la inimă, iar doctorii mi-au spus că dacă mai fac sport risc să mor.

La cea de antrenor de baschet am trecut pentru că nu puteam să stau departe de sport; prima oară a fost ca o joacă de copil. Mi-am început cariera de antrenor la 20 de ani. Mi-a plăcut şi am vrut să le împărtăşesc şi copiiilor minunăţia de sport numit baschet.

Cum de aţi ales să lucraţi cu copii şi nu cu seniori?

Pentru că, după părerea mea, un antrenor la seniori trebuie să fie după vârsta de 45 de ani, când acumulează ceva experienţă la categoria de juniori, juniori mai mari 18, 19 chiar 20 de ani, şi la echipe mai micuţe, fără pretenţii de titluri sau de alte chestii de acest gen.

N-a fost greu, financiar vorbind, să demarati un astfel de proiect, cum e PRIMO MegaBall Piteşti?

Ba da, este greu ca în orice meserie. E greu financiar, ca peste tot, dar uşor, uşor le vom face pe toate să iasă spre perfect.

Suntem doi finanţatori, Cristian Paraschiv şi cu mine.

Sunt amatori de baschet copiii din oraşul lui Jean Barbu, Mutu şi Dobrin?

Originar oraşul lui Jean Barbu, Mutu şi Dobrin a fost şi unul dintre cei mai mari baschetbalişti din ţară numit Ovidiu Scobai, care a jucat baschet în Franţa, în prima Ligă.

A fost căpitan la lotul naţional, a participat alături de Ghiţa Mureşean la un turneu final de Campionat European, unde au obţinut locul 5, împreună cu Horia Păun şi de alţii.

Eu cred că nu ne cunoaştem îndeajuns istoria baschetbalistică de aici, din orasul Piteşti. Sunt mulţi baschetbalisti de valoare piteşteni, unul dintre ei fiind şi Alexandru Ziguli. Mai sunt şi alţii.

Unde vedeţi proiectul dumneavoastră baschetbalistic peste 10 sau 20 de ani?

Proiectul meu de baschet…ne dorim să creştem cât mai multi copii care să meargă către loturile naţionale; ne dorim ca aceşti copii să intre să joace în unele ligi profesioniste, de ce nu, şi în afara României.

Este greu să lucrezi cu fetele? Vă întreb pentru că aveţi şi grupe de fete la club.

Da, este foarte greu.

Sunteţi mulţumit de randamentul lor?

Foarte mulţumit. Este singura echipă de fete din oraş înscrisă într-un campionat naţional. Niciodată în istoria Piteştiului nu a existat nici o echipă de fete înscrisă într-un campionat naţional.

Echipa clubului nostru de fete participă la campionatul naţional, ele fiind în momentul acesta în primele 12 din ţara la vârsta de 13 ani.

În campionatul municipal al Bucureştiului participă şi echipa de baschet sub 12 ani băieţi, unde obiectivul nsotru este să participăm, să avem multe meciuri în picioare, să ne obişnuim cu competiţia.

Până la vârsta de 16 ani, nu o putem numi perfomanţă. Adevărata performanţă începe de la 16 ani, când organismul uman capătă formă şi alură de sportiv.

În încheiere, vreau să mai spun că sunt mulţumit de copiii care activează la acest club şi le mulţumesc părinţilor care sunt aproape de noi şi ne susţin în acest proiect.

Cei care doresc să activeze sau să se înscrie la noi ne pot căuta pe facebook Club Sportiv PRIMO MegaBall Pitesti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here