De ieri, prin ordin al prim-ministrului Viorica Dăncilă, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) are un nou şef.

Miron Horia Constantinescu, fost până ieri la conducerea Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, l-a înlocuit în funcţie pe Marius Pîrvu (foto), numit ca preşedinte al ANPC în martie anul trecut, pe filieră PSD Piteşti.

De meserie inginer mecanic, dl Pîrvu a fost, mai înainte vreme, director la Direcţia Petrochimică Bradu din cadrul Oltchim Râmnicu-Vâlcea, dar şi director general al Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea.

Succesorul său la şefia ANPC este nașul de cununie al fiului cel mare al fostului prim-ministru Adrian Năstase, Andrei.

Miron Horia Constantinescu e nepot al unui fost mare lider comunist, Miron Constantinescu, şi are, alături de Andrei Năstase, un restaurant în Parcul Regele Mihai (Herăstrău) din București, după cum informează publicaţia constănţeană Info Sud-Est.

Horia Constantinescu

Cât despre dl Pîrvu, destituirea sa de la şefia ANPC nu-l va afecta prea tare. PSD e un partid renumit pentru eficienţa cu care practică vechiul principiu comunist al „rotaţiei cadrelor”.

sursa foto: ANPC, Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here