După cum am anunţat de săptămâna trecută, sâmbătă și duminică, pe circuitul de la Băbana s-a desfășurat cea de-a IV-a etapă din cadrul Campionatului Național de Rally Cross. „Și de această dată tinerii piloți musceleni de la RB Racing au dat dovadă de talent și îndemânare, reușind să scoată timpi pe care piloți cu mult mai multă experiență și care beneficiază de motoare mult mai puternice, nu îi ating”, se arată într-un comunicat de presă al grupării automobilistice din Câmpulung.

„Ilustrative sunt rezultatele înregistrate de Mihai Pelmuș, care a scos cel mai bun timp dintre toți cei peste 40 de concurenți: 5 minute, 14 secunde și 29 de sutimi, în timp ce colegul său de club Andrei Dună a fost câștigătorul detașat al celor două zile de concurs, la clasa lui, reușind și al doilea cel mai bun timp: 5 minute, 18 secunde și 87 de sutimi. Printre puținele fete care dovedesc o atracție aparte pentru acest sport, Iris Muscalu s-a clasat pe locul III, la juniori 1(9-13 ani).

La Juniori 2 (14-16 ani), acolo unde Andrei Dună a excelat, Rareș Șain s-a clasat pe locul 6.

„La Clasa H1, câștigată autoritar de Mihai Pelmuș, Ștefan Udrea s-a clasat pe locul II, dar ulterior a fost descalificat pentru un incident de cursă. Etapa de la Băbana a fost una cu peripeții, accidente și răsturnări. Din păcate, nici piloții musceleni nu au fost ocoliți de acest gen de evenimente: Radu Nicolae s-a răsturnat în finală, iar David Nedelcu, Andrei Marinoiu și Gheorghe Ticuță au înregistrat abandonuri tehnice. În pofida acestor evenimente, echipa RB Racing s-a clasat în final pe locul II, la general.

Organizarea a fost una impecabilă, făcând din această etapă o adevărată sărbătoare locală. Primăria Băbana a avut o implicare deosebită, primarul Bebe Ivan fiind un împătimit al acestui sport… Premierea a fost făcută de musceleanul Cătălin Nicolaescu, vicepreședinte al Federaţiei Române de Automobilism”, se mai menţioneză în documentul citat.

Următoarea etapă a Campionatului Naţional de Rally Cross, a cincea, se va desfășura în intervalul 31 iulie – 1 august, la Câmpulung.

sursa foto: RB Racing Câmpulung

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here