Aseară târziu, unica echipă românească rămasă în competiţiile europene de fotbal, CFR Cluj-Napoca, a jucat la Belgrad cu campioana Serbiei, Steaua Roşie (Crvena Zvezda), în ultimul tur preliminar înainte de intrarea în grupele Ligii Europa (Europa League).

Sârbii fuseseră surprinzător eliminaţi de moldovenii de la Şerif Tiraspol din Champions League, iar campioana României pierduse fără drept de apel dubla manşă cu Young Boys Berna.

Meciul de aseară a fost o catastrofă pentru „feroviarii” clujeni. Scorul final, 4-0 pentru sârbi, nu prea lasă loc de dubii în ce priveşte echipa care se va califica în grupele celei de-a doua competiţii continentale. Sârbii nu au cum să piardă calificarea, nici dacă vin la Cluj-Napoca cu o echipă de juniori.

Cât despre prestaţia celor de la CFR aseară, la Belgrad, ni s-a părut lamentabilă pentru o echipă campioană. Dar relevantă privind picajul incredibil în care a ajuns fotbalul românesc. E drept, echipe din Serbia/Iugoslavia au mai eliminat echipe româneşti din cupele europene, şi înainte de 1989, şi după, mai eliminam şi noi echipe sârbeşti/iugoslave, însă niciodată o campioană a României n-a fost călcată în picioare în asemenea hal, de una din Serbia.

Scriam, cu ceva zile în urmă, că eliminarea celor de la CFR de către Young Boys Berna a fost cireaşa de pe tortul anului ruşinos al fotbalului românesc. Ne-am grăbit, se pare că mai sunt multe cireşe de pus pe acest tort: clujenii vor continua în grupele Conference League, a treia competiţie europeană, unde vor avea şansa să ia bătaie de la echipe precum Flora Tallinn din Estonia, Kairat Alma-Ata (Almaty, Kazahstan). Alaşkert din Armenia etc.

sursa foto: crvenazvezdafk.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here