Piaţa internă de gaze naturale se va liberaliza de la 1 iulie anul acesta, prima consecinţă fiind aceea că preţurile la gaz nu vor mai controlate, ca până acum, de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE).

Fiecare consumator, casnic sau industrial, va avea deplina libertate să îşi aleagă furnizorul de gaz metan, dintre cei autorizaţi de ANRE.

Dacă sunteţi racordaţi la o reţea de distribuţie a gazelor, aveţi obligaţia ca până la data de 30 iunie inclusiv să vă alegeţi furnizorul dorit şi să încheiaţi cu acesta un contract de furnizare a gazelor.

Dacă nu o veţi facem nu vi se va opri gazul. Furnizorul dv actual va continua să vă livreze gaze, dar vă va invita să semnaţi un contract în acest sens.

Pentru a vă alege furnizorul de gaze puteţi accesa un comparator de oferte existent pe site-ul ANRE, la adresa:

https://www.anre.ro/ro/info-consumatori/comparator-oferte-tip-de-furnizare-a-gn

Alegeţi, dintre ofertele existente, pe cea care corespunde cel mai bine consumului şi nevoilor dumneavoastră. O eventuală schimbare a furnizorului de gaze naturale nu vă va costa nimic.

Procesul este gratuit pentru consumatorii casnici.

Dacă sunteţi atenţi şi cumpăniţi bine ofertele existente, puteţi avea parte de gaze mai ieftine, însă, există şi un revers al medaliei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here