Un piteştean, pe nume Cătălin Costea, a avut, recent, iniţiativa de a lansa o petiţie, în spaţiul virtual, privind interzicerea accesului auto în Parcul Trivale.

Reproducem mai jos textul petiţiei:

„Cu toții ne dorim să trăim confortabil, dar și într-un mediu civilizat și sănătos. Vrem să ne bucurăm de confortul deplasării cu mașina personală, dar și să avem posibilitatea de a face mișcare în aer liber, într-un loc cât mai natural, nepoluat și decent.

 Parcul Trivale este singurul parc din Pitești în care ne-am putea bucura de aer mai puțin poluat, de liniște și de libertatea de a face mișcare sau de a sta în aer liber în mijlocul pădurii.

Din nefericire, deși numărul celor care utilizează parcul a crescut, accesul autovehiculelor pe strada Trivale între curba din zona restaurantului Cornul Vânătorului și mânăstirea Sfânta Treime, face ca din cei 1.500 m cât este lungimea parcului de la Palatul Copiilor până la ieșirea spre Cornul Vânătorului, doar jumătate să fie dată spre utilizarea exclusivă a pietonilor.

Întrucât accesul cu autovehicule la mânăstire și în zonă se poate face și prin zona rezidențială a Str. Mitropolit Varlam, pe un drum chiar mai scurt, considerăm că menținerea traficului auto prin jumătate din parcul Trivale este fără sens și în defavoarea cetățenilor.

Vă rog, așadar, să solicităm împreună Primăriei Pitești interzicerea accesului autovehiculelor în zona superioară a parcului Trivale, între între curba din zona restaurantului Cornul Vânătorului și mânăstirea Sfânta Treime”.

Petiţia poate fi semnată accesând link-ul de mai jos:

https://www.petitieonline.com/interzicerea_accesului_cu_autovehiculein_parcul_trivale?u=3691415&fbclid=IwAR3G_eVVND2Y-1XAM5uBKo7hj_vwhn23CeWTHKREfPaFJVROo47XS8_LDJU

sursa foto: Facebook/Dragoş Toma

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here