Petiţie online pentru desfiinţarea Poliţiei Locale

Date:

Share post:

În anul 2010 a fost promulgată o lege (nr 155), care dădea posibilitatea (posibilitatea, nu obligaţia) primarilor de a înfiinţa structuri proprii de Poliţie Locală.

Această Poliţie Locală ar fi urmat să suplinească, pe de o parte, vechiul Corp al Gardienilor Publici, şi activitatea de până atunci a vechilor poliţişti de proximitate.

Ca atare. au apărut aşa-zise Poliţii Locale peste tot în ţară. Însă, imediat, au apărut şi fel de fel de suspiciuni legate de competenţa noilor „poliţişti”, de felul în care s-au făcut angajările, de maniera în care aceştia slujesc comunităţile.

Lefuri mai mari ca la Poliţia naţională

Plus nemulţumiri legate de lefurile acestora, consideraţi aproape peste tot în ţară ca alcătuind o aristocraţie bugetară şi bugetofagă.

S-a ajuns cu generozitatea bugetară până într-acolo încât un poliţist local fără niciun fel de pregătire în domeniu (unii nici măcar nu au făcut armata) să câştige mai mult decât un agent sau ofiţer de Poliţie (naţională).

Oameni care, totuşi, dau nişte examene de admitere şi fac o şcoală nu la îndemâna oricui.

Cele de mai sus sunt valabile şi la Piteşti, şi (aproape) în toate oraşele care s-au pricopsit cu Poliţii Locale. Lucru realizat repede de cetăţeni, dar chiar şi de unii primari, care se confruntă cu nemulţumirile concetăţenilor lor, legate de Poliţiile Locale.

Poliţii Locale în curs de desfiinţare

Ca atare, unii primari au trecut la fapte. Primul a fost primarul orăşelului Darabani, judeţul Botoşani, Liviu Hrimiuc, care a decis, luna trecută, să desfiinţeze Poliţia Locală.

„… deoarece o parte a personalului Poliţiei Locale… nu se bucură de respectul cuvenit din partea cetățenilor, datorită unor manifestări ale acestora din timpul serviciului cât și în timpul liber care aduc atingere prestigiului autorității publice în care își desfășoară activitatea, Serviciul Poliţie Locală se desfiinţează”, nota primarul Hrimiuc în referatul de desfiinţare.

Intenţii similare, de a desfiinţa Poliţia Locală, au mai declarat, public, şi primarii oraşelor Vaslui şi Orşova, însă, ele nu ştim să se fi materializat încă.

Rubedenii, cumetrii, pile…

Şi la Piteşti nemulţumiri faţă de Poliţia Locală există şi nu sunt deloc puţine. Deocamdată, ele sunt exprimate mai mult în spaţiul virtual, însă, deja există iniţiativa de a adresa viitorului primar al oraşului (ce va fi ales anul acesta) o petiţie privind desfiinţarea Poliţiei Locale.

La Piteşti, Poliţia Locală se apropie de 180 de angajaţi, care cheltuie anual circa 15 milioane de lei (peste 3 milioane de euro). Cu rezultatele pe care le ştie orice piteştean.

O astfel de petiţie există însă activă şi pe site-ul petitiionline.com, iniţiată de dl Cătălin Alexandru, prin care se cere chiar abrogarea Legii 155 din 2010, cea care dă primarilor dreptul de a înfiinţa Poliţii Locale. Fapt care ar echivala cu desfiinţarea tuturor Poliţiilor Locale din ţară.

„Preferăm să se mărească salariile poliţiştilor naţionali şi ale jandarmilor, nu să se înfiinţeze instituşii peste noapte, care să abuzeze de noi… Ştim cu toţii că aceştia (poliţiştii locali – n.r.) au fost înfiinţaţi pentru a servi politicienilor, si nu cetăţenilor”, zice dl Alexandru.

https://www.petitieonline.com/alexandru_catalin_desfiintarea_politiei_locale_la_nivel_national

sursa foto: Facebook/Pitestean/Laurenţiu Barbu Maximilian

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Actorul Alexandru Arşinel a murit

După o lungă perioadă în care actorul s-a luptat...

Liceenii din județul Argeș au primit vizita jandarmilor argeșeni

Aproximativ 500 de elevi de liceu, din cinci instituții...

Piteșteanul Petrică Andrei, solistul concertului de jazz al Filarmonicii Pitești

Filarmonica Pitești organizează vineri, 30 septembrie, de la ora...

Intratre gratuită la Grădina Zoologică din Piteşti, marţi 4 octombrie

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Animalelor (World Animal Day),...

Târgul de meșteșuguri și produse tradiționale la Muzeul Goleşti

În perioada 30 septembrie - 2 octombrie, Muzeul Goleşti...

TOP 4 lucruri care te opresc din a avea viața pe care ți-o dorești 

Te afli într-un punct al vieții în care te...

Urşii atacă din ce în ce mai des gospodării din satul Brăduleţ. Zeci de animale, omorâte

Atacurile urşilor în satele din zona Curtea de Argeş...