Se spune că valoarea nu depinde de numărul anilor. Cu toate acestea, procurorilor care doresc să lucreze la DNA sau la DIICOT li se cere vechime în muncă de minimum zece ani pentru a putea în aceste structuri de elită. Primează vechimea, ca principal criteriu de selecţie, valoarea, mai la coadă.

Corelată cu existenţa în continuare a blamatei SIIJ. această restricţie a făcut ca numărul procurorilor doritori să lucreze la DNA sau la DIICOT să scadă considerabil.

„13 organizații neguvernamentale, membre ale Rețelei de ONG-uri împotriva Traficului de Persoane (RoTIP), au transmis marți Curții Constituționale un memoriu amicus curiae cu privire la sesizarea formulată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referitoare la neconstituţionalitatea prevederilor Legii pentru modificarea şi completarea Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi pentru modificarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară”, se menţionează într-un articol apărut pe portalul de presă Presshub.ro.

… „organizațiile neguvernamentale semnatare atrag atenția… că urmare a lipsei de personal datorate numărului redus de procurori cu vechimea minimă cerută de legislația actuală, a dus la gestionarea precară a fenomenului criminalității organizate în materie de trafic de persoane și corupția autorităților publice, precum și la imposibilitatea îndeplinirii obligațiilor asumate de statul român din perspectiva convențiilor internaționale în materie de prevenirea și combaterea traficului de persoane și a corupției”, se mai arată în memoriul respectiv, publicat de Presshub.ro.

Puteţi lectura integral articolul respectiv accesând link-ul de mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here